Co-președintele AUR, George Simion, consideră că aderarea celor două state scandinave la NATO este bine-venită, dar intrarea României în Spațiul Schengen ar trebui să fie prioritatea autorităților de la București. 

„Căutăm obiectivele politicii noastre externe şi nu le vedem pe niciunde”, și-a început cuvântarea liderul AUR în Camera Deputaților, întrunită miercuri în sesiune extraordinară, a adoptat proiectul de lege privind ratificarea Protocoalelor de aderare a Republicii Finlanda şi a Regatului Suediei la Tratatul Atlanticului de Nord.  George Simin critică faptul că președintele Iohannis are o lipsă acută pe agenda de politică externă. 

“Căutăm obiectivele politicii noastre externe şi nu le vedem pe niciunde. Nu ştiu dacă mai există cineva la Cotroceni, de şapte, opt ani parcă nu se vede lucrul ăsta. Înţeleg că avem un prim-ministru, îl cheamă Nicolae Ciucă, ministrul de Externe e sublim, dar lipseşte cu desăvârşire. Aţi convocat astăzi pe repede înainte, de pe o zi pe alta, un Parlament pentru un vot formal, necondiţionat, pentru o aderare binevenită a Finlandei şi a Suediei la NATO, dar obiectivul nostru, ca popor, l-a urmărit cineva din structurile care ar trebui să reprezinte politica externă a României? Intrarea ţării noastre în Schengen mai interesează pe cineva? Finlanda este unul dintre cei mai duri critici ai României şi cel mai puternic contestatar al aderării României la Schengen. Iată că astăzi, deşi poate erau lucruri mult mai importante pentru români, ne-aţi chemat aici”, a afirmat George Simion, în şedinţa Camerei Deputaţilor.

El a spus că există “exemple de dialoguri directe, fără menajamente, pragmatice între ţări care sunt în NATO”, cum ar fi cel dintre Turcia şi Suedia din ultimele săptămâni.

“Noi, la nivel de politică externă, în general, la nivel de interes al naţiunii române, nu contăm. Nu s-a pus nicio condiţie”, a adăugat Simion, menţionând însă că parlamentarii AUR sunt pentru ratificarea celor două protocoale.

“Trăim nişte ani în care se rescrie istoria noastră, trăim nişte ani în care liderii puternici luptă pentru naţiunile lor şi ceea ce primesc românii astăzi sunt nişte basme povestite de către ministrul de Interne despre faptul că aderarea ţării noastre la Schengen este aproape o certitudine. Sper din suflet să ne regăsim interesul naţiunii române”, a mai afirmat liderul AUR.

Sursa: Realitatea din AUR

Articolul precedentGeorge Simion: ”Aderarea noastră la Schengen o mai urmărește cineva? Finlanda este cel mai dur contestatar la aderarea noastră la Schengen”
Articolul următorGeorge Simion îşi face nuntă cu ajutorul donațiilor. Peste 10.000 de oameni, așteptați la marele eveniment