Ies la iveală noi informații șocante despre Dumitru Focșa, deputatul care a fost exclus din AUR după ce a recunoscut că și-a agresat soția. Pe lângă acest caz de violență domestică și scandalurile din Parlament, deputatul s-a remarcat și prin discursuri anti-Ucraina și împotriva Statelor Unite, precum și prin susținerea lui Ion Antonescu, fostul conducător al României în perioada celui de-al Doilea Război Mondial.

De-a lungul timpului, fostul politician AUR a avut o serie de postări controversate.
Într-una dintre ele, Dumitru Focșa afirma că președintele Volodimir Zelenski ar fi de vină pentru izbucnirea conflictului din Ucraina, pentru că ar fi interzis limba rusă în regiunile în care rușii sunt majoritari, potrivit Realitatea Plus. Prin acest gest, susține Focșa, președintele rus Vladimir Putin ar fi fost “nevoit” să intervină și așa s-a ajuns la invadarea Ucrainei

„(…) Ai produs tu acest conflict Zelenski, pentru că ai tăiat drepturile minorităților. Păi, tu credeai că rușii sunt ca românii? Ai interzis limba rusă în școli, că de asta l-ai supărat pe nebunul de Putin. Noi nu aveam nevoie de așa ceva. I-ai dat un motiv țarului Putin să-și umfle mușchii, să-și dea drumul la violența care zăcea în el. I-ai dat tu un motiv. Bineînțeles, susținuți acești ucraineni de o mână de globaliști, care fac bani de pe vinderea de armament”, a afirmat Focșa, fiind de părere că Statele Unite caută doar să-și vândă armamentul.

De asemenea, politicianul afirma că România n-ar trebui să ajute Ucraina, ci să profite de contextul internațional pentru a recupera Bucovina.

Pe pământurile pe care Ucraina le deține într-un mod samavolnic. România este singurul stat care a rămas cu consecințele tratatului Ribbentrop-Molotov. În urma celui de-Al Doilea Război, suntem singura țară care am trăit o asemenea nedreptate și o trăim și acum. La aproape 80 de ani de la încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial. De ce? Pentru că am avut niște trădători. De ce? Pentru că rușii au știut să ne execute liderii patrioți”, afirma Foșca.

În acest context, Dumitru Focșa a vorbit și despre generalul Ion Antonescu, considerat criminal de război. „Chiar dacă el nu e introdus în paginile noastre de istorie și e considerat de un tribunal al poporului, impus de sovietici, criminal de război, el nu a fost condamnat la Nurenberg. Atenție! Dar omul ăla a spus multe adevăruri”, scria deputatul exclus din AUR.

 
 
 

Sursa: Realitatea de Constanta

Articolul precedentLiderul AUR, George Simion, demască ipocrizia USR
Articolul următorGeorge Simion: „OMV a cumpărat toate figurile cheie din guvernele României din 2003 și până în prezent”