Miron Mitrea a criticat dur duminică, în emisiunea ”Culisele puterii” de la Realitatea Plus, modul în care s-a desfășurat campania internă din PNL și Congresul în care a fost ales noul lider al partidului. Consultantul politic i-a acuzat pe liberali că, în această luptă internă, nu au discutat nimic despre români și România. 

Mitrea i-a acuzat pe liberali de lașitate. 

”Mi-e și greu să folosesc cuvinte care să creeze probleme cu CNA. Nu s-a întâmplat nimic din ce nu știam ( la Congres – n.red). A câștigat Cîțu, Iohannis și-a pus toată artileria în slujba lui sau, altfel spus, a hotărât să câștige el alegerile din PNL cu omul cel mai servil. 

A fost primul Congres al unui partid în care nu s-a vorbit nimic despre România sau români. De fiecare dată când s-a facut apel la ce se întâmplă în țară, a fost pentru ca unul din membri să îl atace pe celălalt.
Echipa lu Cîțu a folosit toate stângăciile făcute de echipa lui Orban ca să-l atace, nu ca să spună ceva românilor. Mă așteptam ca cineva să iasă să vorbească și despre țară și partid. Care Românie liberală, la ce liberalism se referă?! În Europa sunt două curente, în SUA înseamnă neoprogresism. 

A fost o mare dezamăgire lașitatea generală. Au fost zeci de oameni curajoși care l-au huiduit pe Iohannis. Dar liderii au fost lași chiar și când s-au atacat. 

Traian Băsescu a introdus în România acest tip de gestiune a fricii: nu ești de acord cu mine și vorbești, te dau afară, îți nenorocesc cariera politică! Ieri am văzut acest mod de a face politică ajungând pe culmi. 

Au fost lideri care nu s-au văzut. Îi simpatizez pe Motreanu, Bolojan, Falcă, dar aveam convingerea că acești oameni vor ieși la microfon să spună să înceteze pentru că se fac de râs, pentru că au o responsabilitate față de români”, a declarat consultantul politic.

Miron Mitrea a subliniat că Orban l-a criticat pe Klaus Iohannis când era deja prea târziu. 
”Orban a vorbit de președinte în ultimul moment, când era cu cucuiele cât casa.
Lașitatea generală a fost izbitoare. În afara de Oban, care l-a atacat pe Cîțu și a spus că rupe parteneriatul cu Iohannis.
Ludovic are o grămadă de defecte, dar este loial. Nu i-a venit să creadă că omul pe care l-a sprijiniit ca să ajungă președinte îl aruncă la coș pentru cineva venit de nicăieri”, a mai spus consultantul politic. 

Miron Mitrea: Nu am văzut așa ciocoism cum am văzut la Cîțu și Iohannis niciodată

Articolul precedentLiderul AUR, George Simion: “Nu m-am vaccinat, nu mă voi vaccina”
Articolul următorCulisele puterii | Miron Mitrea: PNL este istorie. USR-PLUS ar putea câștiga războiul politic, cu o condiție