Co-preşedintele AUR, George Simion, susţine că nu s-a vaccinat împotriva COVID-19, menţionând că cei 70% dintre români care nu au făcut-o nu sunt “nişte idioţi total şi nişte inculţi”. El a precizat că nu a sfătuit pe nimeni să nu se vaccineze

George Simion a fost întrebat duminică, la emisiunea Insider Politic de la Prima TV, dacă s-a vaccinat împotriva COVID.

“Nu m-am vaccinat, nu mă voi vaccina”, a afirmat Simion, informează News.ro.

Liderul AUR şi-a argumentat afirmaţia.

“În prima fază nu m-am vaccinat pentru că erau persoane vulnerabile şi erau mulţi care aşteptau vaccinul ca o salvare de care aveau nevoie pentru a nu se mai teme şi e în regulă, eu ca parlamentar puteam să am întâietate ceea ce nu mi se pare normal. Am 35 de ani, sunt sănătos, sper, nu simt pericolul”, a explicat Simion.

Întrebat dacă nu crede în COVID, George Simion a răspuns: “Virusul există însă în momentul ăsta, erau nişte promisiuni legate de acest vaccin, iniţial. Acum aceste promisiuni s-au schimbat. Specialiştii joacă pe un teren necunoscut şi nu aş vrea să risc fie şi 1% neştiind ce va urma. Am văzut că trebuie să te vaccinezi o dată la şase luni, asta spun specialiştii, eu nu aş trece din şase în şase luni printr-un vaccin care, conform prietenilor mei care s-au vaccinat, îţi face rău în momentul ăla în care te vaccinezi. (…) De boală am văzut că te protejează mai mult anticorpii naturali, dacă treci prin boală”.

El susţine că sunt discriminate persoanele care au avut COVID.

“Nu cred că am trecut prin boală, văd că sunt discriminaţi cei care au trecut prin boală pentru că unele studii arată că ai anticorpi până la 17 ani şi ei spun dacă treci prin boală, la şase luni trebuie să te vaccinezi dacă circuli liber. Am din ce în ce mai mare ezitare când văd promisiunile care s-au făcut legat de legat de paşaportul verde, legat de nediscriminarea între vaccinaţi şi nevaccinaţi şi se apasă foarte mult pedala pentru drepturi fundamentale pentru cei vaccinaţi. Ultima chestiune este că cei vaccinaţi pot ieşi între orele 10 seara şi 5 dimineaţa din casă, pe când ceilalţi nu. (…) La fel ca anul trecut se iau nişte decizii nefundamentate şi pe care nu suntem siguri”, a precizat co-preşedintele AUR.

El a fost întrebat dacă nu crede că printre persoanele care au murit de COVID se află şi unele care i-ar fi ascultat sfatul să nu creadă în noul coronavirus şi să nu se vaccineze.

“Nu sunt de acord cu ultima parte afirmaţiei dumneavoastră. Nu am sfătuit pe nimeni să nu se vaccineze. (…) Nu spun ”Nu cred în ştiinţă”. Spun că şi-au schimbat părerea de multe ori oamenii de ştiinţă. Din moment ce nu mă vaccinez, sunt  70% din ţara asta care nu se vaccinează, nu vreau din cauza presiunii publice şi din cauza anatemei, ”Tu eşti antivaccinist”, ceea ce este fals. Nu sunt antivaccinist, sunt, dacă vreţi, realist cu privire la aceste vaccinuri”, a precizat Simion.

El a menţionat că cei 70% dintre români care nu s-au vaccinat nu sunt “nişte idioţi total şi nişte inculţi”.

“70% dintre români nu sunt nişte idioţi total şi nişte inculţi, care nu au vrut să se vaccineze, unii au boli şi nu au vrut se vaccineze pentru că au diferite alergii, alţii sunt speriaţi de ideea de vaccin, pe bună dreptate sau nu este opţiunea lor. Alţii nu vor să îşi vaccineze copiii pentru că asupra copiilor s-au descoperit, faţă de adulţi, mai multe efecte nocive, pe vaccinul pe copii decât efecte pozitive în ceea ce priveşte trecerea prin boală”, a mai transmis liderul AUR.

El crede că mulţi români nu au fost convinşi de campania de vaccinare asumată de premierul Florin Cîţu.

“Mare parte dintre români nu au fost convinşi de această campanie de vaccinare asumată de Florin Cîţu, nu au avut încredere în Florin Cîţu unii dintre ei. Şi din acei 30% dintre români care s-au vaccinat, unii sunt vaccinaţi pe hârtie. E o problemă. Teoretic, conform cifrelor, un milion de români au trecut documentaţi prin boală, deci un milion au avut boala, estimările sunt undeva la patru milioane de români care au anticorpi şi au trecut prin această boală, aceşti oameni sunt discriminaţi, nimeni nu vorbeşte în favoarea lor, nimeni din statul român, apăsând pedala vaccinării la care unii dintre români sunt reticenţi şi trebuie apăraţi şi acei români şi îi apărăm în măsura logicii şi a bunului simţ”, a mai declarat George Simion.

Sursa: Realitatea din AUR

Articolul precedentCulisele statului paralel | Dezvăluiri explozive despre mafia lemnului și alegerile din PNL. Acuzații incendiare la adresa lui Iohannis – un liberal rupe tăcerea
Articolul următorCulisele puterii | Miron Mitrea: Iohannis a câștigat alegerile din PNL cu omul cel mai servil. M-a izbit lașitatea liberalilor