Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, este audiată, în aceste momente, la Parchetul Curții de Apel București. Ea ar fi fost chemată în dosarul în care a fost acuzată de Agenția Națională de Integritate de incompatibilitate și conflict de interese. Mai exact, aceasta s-ar fi folosit de funcția pe care o deține pentru a favoriza anumite persoane. 

Clotilde Armand este audiată de procurori în dosarul în care Agenția Națională de Integritate a acuzat-o de conflict de interese și de incompatibilitate pentru că s-ar fi folosit de funcție pentru a obține venituri pentru sine și sesizase Parchetul în cazul acesteia.

ANI o acuză pe Clotilde Armand de conflict de interese administrativ pentru că s-a numit singură manager într-un proiect anticorupție finanțat din fonduri europene, în urma căruia ar fi câștigat aproape 19.000 de lei. 

ANI a sesizat parchetul.

Biroul de presă de la Primăria Sectorului 1 a venit cu o poziție a edilului:

„Am venit la parchet la solicitarea domnului procuror pentru a lămuri situația de la ANI, bazată pe plângerea lui Dan Tudorache. Mi s-a adus la cunoștință calitatea de suspect, înțeleg că aceasta este procedura. Cum că aș fi fost remunerată ilegal cu 3.000 euro într-un proiect european în care am implementat măsuri anticorupție la Primăria Sectorului 1. Un proiect care a fost finalizat cu succes, la sfârșitul lunii mai: 60 de funcționari publici au participat la cursuri de formare /instruire în domeniul prevenirii corupției, transparenței, eticii și integrității, a fost creat un registru al riscurilor de corupție la nivelul administrației locale din Sectorul 1, au fost elaborate proceduri operaționale privind managementul riscurilor de corupție și stabilirea măsurilor preventive anticorupție la nivelul Primăriei Sectorului 1 și au fost derulate campanii de conștientizare privind riscul expunerii la faptele de corupție. Primăria Sectorului 1 a fost una dintre primele administrații locale din România care a obținut certificarea pentru sistemul de management anti-mită. Așa cum am mai spus, am respectat legea în cazul proiectului pe fonduri europene și am contestat în instanță raportul ANI. Am încredere în Justiție,” declară primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Articolul precedentAmbasadorul Israelului despre întâlnirea cu liderul AUR, George Simion: “Trăim într-o lume deschisă, toată lumea poate vedea tot”
Articolul următorGeorge Simion a venit și el la locul exploziei din Crevedia: ”Am venit să-i ascultăm, să vedem cum putem să-i ajutăm”