Deputatul George Simion, copreşedinte AUR, a declarat joi că scopul vizitei lui şi a senatorului Claudiu Târziu, copreşedinte AUR, la Secţia specială de investigare a infracţiunilor în justiţie (SIIJ) este acela de a discuta cu procurorii acestei secţii despre cum ar trebui să arate o nouă lege care să dea atribuţii SIIJ şi să nu fie afectată independenţa justiţiei.

“Am venit pentru a discuta cu oamenii care sunt implicaţi şi care au muncit, să vedem cum ar trebui să arate o nouă lege care să dea atribuţii SIIJ şi să nu fie afectată independenţa justiţiei. Avem un punct mai aparte faţă de SIIJ, faţă de celelalte partide politice şi vrem să discutăm. Am făcut solicitări şi la Ministerul Justiţiei, şi la Parchetul General, şi la CSM, vom avea întâlniri, cel puţin la CSM cu siguranţă în perioada următoare”, a precizat Simion.

El a adăugat că DNA “cu siguranţă” nu e o soluţie pentru a ancheta judecători.

Întrebat cum îşi explică faptul că SIIJ nu a trimis în judecată niciun magistrat corupt, Simion a spus”: Să vedem ce spun ei, probabil nu au avut suficienţi oameni, nu ştiu, dar cu siguranţă DNA-ul nu e o soluţie pentru a ancheta judecătorii şi pentru a face dreptate în rândul magistraţilor, pentru că au făcut multe abuzuri, vedeţi cazul Portocală, şi s-au discreditat, vedeţi felul în care a condus doamna Kovesi această secţie”.

În context, Târziu a afirmat că a venit să discute cu procurorii Secţiei speciale pe marginea modificărilor legislative care îi privesc.

“Noi ne-am opus desfiinţării acestei secţii, considerăm că este una necesară pentru a împiedica sau a limita corupţia din domeniu. Şi nu doar corupţia, ci orice tip de infracţiune la care s-ar putea deda un magistrat. Magistraţii trebuie să ştie că au şi ei un control, că sunt şi ei cetăţeni români şi că trebuie să răspundă rigorilor legii”, a concluzionat Claudiu Târziu.

Sursa: Realitatea din AUR

Articolul precedentPod aruncat în aer de Ucraina, pentru a stopa invazia rusă – imaginile disperării
Articolul următorRomânia SUSPENDĂ dreptul de survol şi de aterizare pe teritoriul său pentru aeronavele companiilor ruseşti