Claudiu Târziu a explicat marți, într-o intervenție la Realitatea Plus, argumentele care stau la baza amendamentului depus de AUR pentru limitarea purtării măștilor de protecție doar în spațiile închise și instituțiile publice. Este o măsură abuzivă, impusă din ”incompetență și interes mercantil”, susține co-președintele partidului. Mai mult, acesta consideră că nu există studii care să îi dovedească eficacitatea. 

”Noi, anul trecut, am protestat împotriva măsurilor abuzive, liberticide și, în general, dezechilibrate în raport cu realitatea pe care le-a luat guvernul în perioada pandemiei. Una din ele este purtarea măștii în aer liber. 
Alte țări, precum Suedia, au luat decizia asta de mult mai multă vreme, de a nu mai purta măști în aer liber și, în unele cazuri, nici în spații închise. 

Purtarea măștii nu s-a dovedit a fi necesară și suficientă pentru a opri boala.

Inițiativa noastră este un prim pas pentru reîntoarcerea la realitate. Vedem că numărul de cazuri a scăzut, au început să fie reluate activități, s-au deschis școli… este o crimă că trebuie să poate mască atâtea ore copiii”, a spus Târziu, referitor la amendamentul depus de AUR.

Purtarea măștii de protecție ar putea fi limitată la spațiile închise și instituțiile publice, ca urmare a unui amendament AUR

Mai mult, co-președintele AUR a acuzat Guvernul că a impus măsura privind obligativitatea măștii de protecție ”din incompetență, interes mercantil” și pentru că, ”probabil mai sunt milioane de măști neconforme de vândut.”

Târziu susține că nu există studii care să demonstreze că masca de protecție este eficientă în combaterea virusului.
”Mulți specialiști internaționali au arătat că purtarea măștii nu ajută. Atâta vreme cât nu există niciun studiu care să arate eficacitatea măștilor, nicio garanție că restrâng semnificativ răspândirea virusului și niciun studiu asupra diferenței dintre numărul de bolnavi reali și presupuși prin raportarea la numărul de teste, toate lucrurile astea rămân într-o oarecare aproximație. Noi nu putem lua decizii în favoarea cetățenilor pe baza aproximațiilor”, a adăugat co-președintele AUR. 

Sursa: Realitatea din AUR

Articolul precedentRomania a devenit model de urmat in NATO si pe criza: Apărarea primeşte 2% din PIB
Articolul următorMiercuri începe imunizarea personalului din Educație