Avocata Georgiana Teodorescu, candidat AUR la alegerile europarlamentare, a prezentat, duminică, noi cazuri de fraudă electorală, despre care afirmă că au fost constatate în mai multe judeţe ale ţării.

“În ceea ce priveşte cazurile de mită electorală, cazurile de infracţiune flagrantă, avem foarte multe, vă voi da doar câteva exemple. La Simeria, în judeţul Hunedoara, au fost prinşi membri din partidul comasat român care dădeau mită electorală şi avem dovezi în acest sens. La Hurezani, în Gorj, primarul în funcţie a distribuit, în apropierea secţiei de votare, pachete cu cadouri pentru alegători. În comuna Berzovia din Caraş-Severin se dădeau bani pe tabele nominale. Toate aceste infracţiuni sunt semnalate Poliţiei şi există anchetă în curs”, a afirmat Teodorescu, într-o conferinţă de presă.

Potrivit acesteia, au fost semnalate şi cazuri de “ameninţări, intimidări, manipulări sau chiar influenţări ale votului”.

“În ceea ce priveşte cazuri de ameninţări, intimidări, manipulări sau chiar influenţări ale votului, sunt foarte multe. La Cintei, judeţul Arad, la intrarea în secţie stau diverşi oameni care intimidează alegătorii, somându-i, de-a dreptul, să voteze cu cine trebuie, pe un ton apăsat. Nu-i lăsaţi să vă intimideze, mergeţi şi votaţi cum vă ghidează conştiinţa. La Buzău, avem un candidat cu un grup de susţinători care s-au aşezat la intrarea la secţia de votare şi vorbesc cu oamenii şi-i influenţează pe oamenii care intră în secţie. La Argeş, reprezentantul nostru a fost ameninţat în momentul în care a reacţionat verbal la faptul că partidele de la guvernare au început să care oamenii cu maşinile către secţiile de vot. La Cogeasca, la secţia 529, de asemenea oamenii sunt aduşi cu o maşină, sunt căraţi şi aduşi să voteze. La Dolj, un membru AUR care se afla în perimetrul unei secţii şi făcea parte din echipa noastră logistică şi de supraveghere a fost atacat şi bătut de doi membri ai partidului de guvernare. La secţiile 123 şi 153 din Craiova, membri ai aceluiaşi partid aveau liste paralele cu datele de contact ale tuturor alegătorilor şi bifau cine s-a prezentat la vot şi cine nu, având absolut toate indicaţiile de raportare trecute pe foaie. Este ilegal să facă aşa ceva”, a susţinut Teodorescu.

Ea a adăugat că sunt semnalate nereguli de ordinul “a sute de mesaje pe oră”.

“Nereguli de ordinul a sute de mesaje pe oră. Ceea ce vedem şi vă spunem este doar vârful aisbergului a ceea ce se întâmplă astăzi în ţară (…). Facem un apel către toţi reprezentanţii din secţiile de votare. Fiţi vigilenţi, atenţi la detalii, nu lăsaţi în niciun fel să fiţi manipulaţi. Ori de câte ori aveţi un dubiu, nu ştiţi cum trebuie procedat, sunaţi şi întrebaţi Nu întocmiţi procese verbale în alb. Când daţi buletinele de vot oamenilor, deschideţi-le şi verificaţi să nu fie preştampilate. Avem 18.000 de oameni în secţiile de vot, frauda este imensă şi presupune inclusiv date eronate care se comunică la exit-poll-uri. Nu vă lăsaţi influenţaţi. Nimeni nu trebuie să ştie cu cine aţi votat. Fiecare buletin de vot care se înmânează unui cetăţean trebuie sa fie curat, lipsit de orice ştampilă şi mai ales să fie unul singur, nu mai multe”, a transmis reprezentanta AUR.

Sursa: Realitatea din AUR

Articolul precedentCandidata AUR la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov, Ana Loredana Predescu: Am votat pentru şanse şi oportunităţi egale
Articolul următorAlegeri 2024. Răsturnare de ierarhie în România. Date de la sediul Institutului de Sondare a Opiniei Publice