Premierul Marcel Ciolacu a anunțat luni, după ședința BPN, că de la 1 ianuarie 2024 valoarea tichetelor de masă va crește de la 35 de lei la 40 de lei. De asemenea, a anunțat că bugetarii care au venituri peste 8.000 de lei net nu vor mai primi aceste tichete de masă.

Întrebat dacă tichetele de masă vor fi impozitate, potrivit noilor măsuri de austeritate care ar urma să fie adoptate săptămâna aceasta, Marcel Ciolacu a declarat că nu va fi nimic impozitat.

„La orice venit se plătește CASS. Nimeni nu va pierde, știți foarte bine că s-au mărit de la 30 la 35 de lei și urmează de la 1 ianuarie să crească la 40 de lei”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

Acesta a confirmat faptul că salariații cu venituri mai mari de 8.000 de lei nu vor mai beneficia de această măsură.

„Cu adevărat, nu se vor mai da în sistemul bugetar tichete de masă pentru cei care au venituri de peste 8.000 de lei net”.

Există însă și câteva probleme în ceea ce privește tichetele de masă care trebuie rezolvate cât mai repede, potrivit premierului.

„Marea problemă în cazul acestora este că la emitere se percepe un comision de 3%, la colectarea lor se percepe 3%, iar cele necheltuite devin profit al companiilor de tichete. Eu cred că acest lucru este total incorect. Mi se par niște comisioane mult prea mari. Aceste comisioane se reflectă în prețurile alimentelor. Iar soluția este să stăm la masă și să hotărâm. Urmează să facem asta astăzi” a conchis premierul Marcel Ciolacu.

Gianina Șerban, deputat AUR, a reacționat pe pagina sa de Facebook și a lăsat de înțeles că următoare creștere a valorii tichetelor de masă este doar o ”legendă”.

”Legenda spune că va crește valoarea bonurilor de masă.

PSD le va impozita.

Creșterea rămâne legendă!

Ca și PSD-PNL…”, a spus Gianina Șerban.

Sursa: Realitatea din AUR

Articolul precedentRăsturnare de situație în scandalul sexual din tabăra de vară AUR. Cine sunt bărbații care ar fi agresat o adolescentă? – VIDEO
Articolul următorScandal monstru între George Simion și Diana Șoșoacă chiar în Parlament – S-au aruncat cuvinte grele – VIDEO