Vicepreşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR) Ringo Dămureanu a declarat, duminică, la Craiova, la o întâlnire cu membri şi simpatizanţi ai partidului, că deşi formaţiunea sa a depăşit pragul electoral în toate cele 5 judeţe din Oltenia – Dolj, Gorj, Mehedinţi, Vâlcea şi Mehedinţi, dar şi în Caraş-Severin, Teleorman şi Giurgiu, în toate aceste opt judeţe a obţinut un singur deputat şi niciun senator.

“În toate cele 5 judeţe din Oltenia, în Caraş Severin, Teleorman şi Giurgiu, AUR are zero senatori şi un sigur deputat. Este o situaţie tristă şi mă bat la conducerea partidului să înţeleagă că aici cu teleormanizarea, cu pesedizarea, cu olguţizarea, cu tot ce vreţi este o otravă teribilă. Aici până şi pământul a fost otrăvit. Oamenii au fost derutaţi şi au votat tot felul de bâzdâgănii. Şi totuşi în aceste judeţe AUR a depăşit pragul electoral: am avut peste tot peste 5%. Dar era important să ne trezim şi să credem că fiecare prim loc de pe lista de candidaţi este garantat. Şi aici fac provocarea: că avem nevoie să desfiinţăm cabinele de vot, care nu mai sunt demne de secolul al XXI-lea. Acolo intră bieţii angajaţi cu telefoanele şi transmit în direct. Cabinele trebuie desfiinţate”, a spus Ringo Dămureanu, care a candidat în Dolj pentru Camera Deputaţilor.

Totodată, Ringo Dămureanu a afirmat că pe timpul campaniei electorale reprezentanţii AUR au purtat peste tot drapelul României, iar acest lucru “a făcut diferenţa”.

“Credeţi-mă, nici din familii, poate fraţi, veri sau alte rude, nu au crezut în şansa noastră. Au crezut o mână de oameni cu care am mers cu aceste steaguri în fiecare zi peste tot şi vă mulţumesc tuturor. Aceste steaguri ale României, pe care de mai bine de 30 de ani nu au mai îndrăznit să le mai ridice, au făcut diferenţa. Ne-au criticat că de ce folosim steagul naţional, de ce nu îl lăsăm acolo în beznă, să se se pună praful pe el. Nu, fraţilor, steagul ţării trebuie ridicat în văzul tuturor şi în inimile noastre, şi aici în România şi în toate ţările unde avem români plecaţi la muncă şi unde avem comunităţi istorice româneşti pe care ţara asta le-a uitat de sute de ani. E timpul să ne redeşteptăm cu toţii”, a spus vicepreşedintele AUR.

El a mai declarat că la viitoarele scrutinuri ar trebui desfiinţate cabinele de vot, pentru că unii angajaţi din instituţiile publice sunt obligaţi să intre cu telefoanele mobile şi să dovedească prin fotografii că au votat aşa cum le-au indicat şefii.

Sursa: Realitatea din AUR

Articolul precedentGeorge Simion, după discuțiile cu PSD: ”Nu pare că îşi doresc prea mult să ajungă la guvernare”
Articolul următorLiderul AUR, atac la Iohannis și Orban: ”Ei hotărăsc bătaia pe ciolan”