Ambasadorul Rusiei la București laudă partidul condus de George Simion în presa de la Moscova. Valeri Kuzmin spune că AUR este singura forță politică care se opune Statelor Unite ale Americii și ideilor globaliste. 

Kuzmin spune că partidul lui Simion este singura forță care a reușit să intre în Parlament cu o campanie în favoarea valorilor naționaliste, dar împotriva Statelor Unite. Mai mulți parlamentari AUR au participat la evenimentele organizate de Kuzmin la București de la începutul războiului din Ucraina. 

,,Există un consens proatlantic și proeuropean destul de larg în elita politică românească, nu există probleme aici, dar dacă conducerea politică adoptă o poziție neprietenoasă față de Rusia, atunci există și alte opinii în societate”, a declarat Valeri Kuzmin pentru Tass.ru, menționând că acest pragmatism se manifestă foarte slab la nivel politic.

„Numai deputații individuali sunt capabili să-și ridice vocea în Parlament Și când încep să vorbească despre interese naționale, încep să fie „coșmarul” – sunt acuzați că sunt „agenți ai Kremlinului”, a adăugat acesta.

Potrivit lui Kuzmin, există o excepție: AUR: „La ultimele alegeri parlamentare, Alianța naționalistă pentru Unirea Românilor a reușit să treacă pe neașteptate, în timp ce în cercurile politice ale României deja se vorbea deschis despre necesitatea de a se supune voinței noului hegemon neocolonial – SUA, acest partid a început să vorbească cu voce tare despre interesele naționale, deși într-un mod foarte ciudat „româno-unionist”, așa cum este adesea numit,” a punctat el. 

De asemenea, diplomatul rus a menționat că ,,întrebarea dacă sentimentele realiste din societatea românească pot afecta relațiile interstatale rămâne deschisă”.

Sursa: Realitatea din AUR

Articolul precedentSURSE: Prețurile alimentelor, reduse și PLAFONATE trei luni – Guvernul a primit lista cu mâncarea ieftinită
Articolul următorClubuldepresa.ro. S-a constituit Grupul Avocaților – luptă continuă pentru apărarea libertății de exprimare