Valery Kuzmin susține că nu Rusia a fost cea din cauza căreia a pornit conflictul din Ucraina și că, oricum, „99% din informațiile venite in Ucraina sunt false”. Declarația a fost făcută, în exclusivitate pentru Realitatea Plus, în primul interviu TV dat de la începutul războiului din Ucraina. 

Într-un interviu pentru Realitatea Plus, ambasadorul Rusiei la București, Valeri Kuzmin consideră că Rusia nu a început războiul în Ucraina, ci intervenția militară a fost o altă etapă  care se desfășura oricum în Ucraina.

Reporter: De ce ar trebui să credem Rusia, când Rusia este cea care a condus această operațiune militară?

Kuzmin: Pentru că nu Rusia a început, în practică. În realitate, dacă te uiți către faptele reale, Rusia a început doar o altă etapă care se desfășura oricum în Ucraina. A fost provocat, a fost sponsorizat financiar de SUA.

La mijlocul lunii februarie, bombardamentele s-au intensificat. Când am început operațiunile, am găsit documente care arată că s-a planificat o ofensivă masivă și dacă se realiza, numărul victimelor era mult mai mare. Informațiile care provin din Ucraina sunt 99% false.

Reporter: Mii de femei ucrainence cu copiii lor au venit în România pentru ajutor și spun că rușii atacă.

Kuzmin: Au văzut? Cel puțin o parte dintre ei au văzut?

Reporter: Da.

Kuzmin: Nu, nu dragul meu prieten, nu au văzut. Sunt mii de oameni. Cum au suferit din cauza armatei ruse? Ei care vin cu mașinile lor de lux.

Reporter: Nu toată lumea are mașini de lux.

Kuzmin: Majoritatea.Când refugiații kurzi, afgani au încercat să pătrundă în Europa prin Rusia au venit aproape fără bagaje pentru că veneau dintr-o regiune în care oamenii sufereau.

Articolul precedentPrimul interviu TV cu ambasadorul rus la București, de când a început PUTIN războiul: „Rusia curăță Ucraina de neonaziști!”
Articolul următorPachetul de măsuri fiscale, decis în coaliție: Deduceri pentru românii care câștigă un venit mai mic de 4.500 de lei