Alianţa pentru Unirea Românilor cere demisia deputatului PNL Alexandru Muraru, cel care este şi reprezentant special al Guvernului pentru promovarea politicilor memoriei, combaterea antisemitismului şi xenofobiei. Solicitare AUR vine după ce Muraru a postat pe Facebook o imagine cu un veteral de război al Armatei Roşii, pentru a ilustra un mesaj dedicat veteranilor de război români.

“Demisia, neavenitule!

Dornic să arate cât de recunoscător le este el veteranilor de război români, istoricul de mucava Alexandru Muraru (parlamentar PNL și membru al guvernului), a scris o postare “dedicată” acestora și ilustrată cu fotografia unui veteran al Armatei Roșii – sovietice.

Adică tocmai armata care a adus, cu tancurile ei, regimul comunist criminal în România. Să înțelegem așadar, domnule (sau tovarășe?) Muraru, că sunteți un admirator al Armatei Roșii? Că sunteți un nostalgic al comunismului? Sau că pur și simplu v-a fost lene să căutați o fotografie cu un veteran de război român, care a luptat pentru Țară în Crimeea, la Cotul Donului sau la Stalingrad, și apoi a cunoscut iadul lagărelor sovietice de prizonieri?”, este mesajul AUR.

Deputatul PNL Alexandru Muraru a vorbit recent despre posibilitatea desfiinţării AUR. Acesta a cerut autorităților judiciare să ia măsuri împotriva unui reprezentant al partidului AUR, care a publicat pe Facebook o listă cu ceea ce el numește “trădători de patrie, care ar trebui executați”, dacă ar fi reintrodusă pedeapsa cu moartea.

Întrebat dacă AUR, partid ales democratic în Parlament, poate fi scos în afara legii, Reprezentantul Special al Guvernului a răspuns: “Din punctul meu de vedere, s-au adunat numeroase elemente care merg spre această direcție, pentru că sigur, legea este foarte clară, există anumite condiții în care un partid poate fi scos în afara legii, dar acum noi ne aflăm în fața unui cumul de factori și de acțiuni care converg spre această direcție, la mai puțin de șase luni de la accederea acestui partid politic în Parlament (…), ceea ce înseamnă că există circumstanțe atenuante ca acest partid să fie supus nu doar unei monitorizări, dar unei asemenea acțiuni de scoatere în afara legii”.

 

 

 
Articolul precedentRealitatea de lângă tine – Costadina Matei nu are ce pune pe masă. Fără apă, televizor sau internet, una dintre fiicele sale visează să cânte la pian
Articolul următorRealitatea de lângă tine – Sacrificiul unui tată model: Gelu Stângă își crește singur copiii. Aceștia visează o carieră sportivă, dar nu-și permit nici mingea