Partidul de extremă dreapta francez Rassemblement National (RN), al lui Marine Le Pen, nu va obţine probabil majoritatea absolută în cel de-al doilea tur al alegerilor parlamentare din 7 iulie, a arătat joi un sondaj de opinie.

Jordan Bardella, preşedintele formaţiunii RN

Cu trei zile înainte de turul al doilea, tabăra prezidenţială este în revenire faţă de proiecţiile de la sfârşitul primului tur, conform ultimului sondaj zilnic Ifop-Fiducial pentru Le Figaro, LCI şi Sud Radio, scrie agenţia Reuters.

Sondajul arată că RN al lui Marine Le Pen a câştigat mai multe locuri decât orice alt partid, însă nu a atins pragul de 289 necesar pentru a forma o majoritate absolută în Parlament.

După anunţarea rezultatelor din primul tur de scrutin, liderii alianţei Noul Front Popular şi gruparea centristă a preşedintelui Macron au anunţat că îşi vor retrage propriii candidaţi din circumscripţiile în care un alt candidat a obţinut un scor mai mare, această decizie fiind luată pentru ca formaţiunea RN să fie învinsă în turul al doilea.

Sondajul IFOP pentru LCI şi Le Figaro a arătat că RN ar câştiga între 210 şi 240 de locuri, în scădere de la 240-270 înainte de retrageri.

Noul Front Popular de stânga este văzut pe locul al doilea, cu 170-200 de locuri, în faţa grupului centrist al preşedintelui Emmanuel Macron, cu 95-125 de locuri. Republicanii conservatori ar urma să obţină între 25 şi 45 de locuri.

Miercuri, un sondaj Harris Interactive prevedea între 190 şi 220 de locuri pentru RN.

Partidul Rassemblement National, de extremă dreapta, a obţinut 33,25% din voturile exprimate în primul tur al alegerilor parlamentare anticipate în Franţa, situându-se pe primul loc.

Sursa: Newsinn

Articolul precedentO nouă zi, o nouă oportunitate de a face bine! Caravana Medicală a ajuns în județul Buzău
Articolul următorEuroparlamentarul AUR Cristian Terheș: ”Toată lumea dorește pacea, dar haideți să vedem care e costul. Poți obține o pace injustă chiar azi: Ucraina să capituleze”