73% dintre români cred că țara noastră trebuie să rămână în Uniunea Europeană. Iar peste jumătate consideră că România a avut mai mult de câștigat odată cu integrarea în UE. Sunt concluziile unui studiu publicat astăzi, de Ziua Europei.

În ultimii 10 ani, peste jumătate dintre români au călătorit într-o țară din Uniunea Europeană și tot peste jumătate au pe cineva în familie care muncește într-o țară europeană. De asemenea, unul din cinci români a lucrat, în ultimul deceniu într-o țară din UE, iar unul din 10 români are pe cineva în familie care studiază în Europa.

6% dintre participanții la studiu spun că au primit în ultimii 10 ani o finanțare europeană.
Războiul este văzut drept principala amenințare pentru Uniunea Europeană în următorii cinci ani de către 40% dintre români. Și este urmat, la mare distanță însă, de terorism, utilizarea pe scară largă a inteligenței artificiale, de ieșirea din Uniune a unor state și de imigrație, dar și de dezinformare și fake news.

Din perspectiva participanților la sondaj, România a avut de câștigat odată cu integrarea în UE în ceea ce privește: atragerea investițiilor străine, construcția de autostrăzi ori repararea drumurilor, dar și atunci când este vorba despre accesul la servicii de sănătate.

Sursa: Newsinn

Articolul precedentGeorge Simion și-a testat colegii candidați la locale cu detectorul de minciuni
Articolul următorDiscurs îndrăzneț al candidatului AUR pentru Primăria Sectorului 4. Matei Ștefănescu preia inițiativa și devine principalul contracandidat al lui Daniel Baluță