Localnicii din satele sărace din Vaslui își duc cu greu traiul. Cei mai mulți abia dacă își pot asigura o masa pe zi, și aceasta pregătită în condiții precare, la sobă. Nepăsarea autorităților i-a lăsat pe vasluieni fără speranța unei vieți mai bune. 

Viața în satele sărace din Vaslui este mult mai grea decât pare. Localnicii își asigură cu greu un trai decent. Nu beneficiază de toate utilitățile și sunt zile în care se culcă flămânzi. Mulți dintre ei nu au nici măcar un aragaz.

„E greu frate, dar ce să facem? Niciodată în viață n-am avut. Am 63 de ani și nu am avut aragaz. Mâncare facem la plita asta, la sobă, că e vară, că e iarna, de 20 de ani avem soba asta”, spune capul familiei.

Au fost uitați de autorități, iar singurul lor ajutor vine din partea asociațiilor. De ani întregi, voluntarii încearcă să le asigure celor necăjiți alimente și haine. 

Sursa: Realitatea de Vaslui

Articolul precedentO investigație a jurnaliștilor Realitatea Plus DEMONTEAZĂ acuzațiile Emiliei Șercan
Articolul următorRecensământ 2022. Peste 18 milioane de români înregistrați oficial – LISTA județelor fruntașe și codașe – Primele rezultate INS