Un nou protest organizat de AUR a avut loc, marți, în fața Ministerului Sănătății. AUR cere demisia ministrului Vlad Voiculescu.

“Cerem de două luni şi jumătate, de la ‘Matei Balş’ încoace, demisia lui Vlad Voiculescu, a lui Raed Arafat. Vlad Voiculescu a promis atunci că va întreprinde măsuri ca românii să nu mai moară de vii în spitale. Nu s-a ţinut de cuvânt, avem accident după accident, scuze după scuze. Am venit, ca să nu ne mai acuze nimeni, respectând distanţa, purtând mască, încadrându-ne în numărul de participanţi, pentru a arăta că folosim toate pârghiile necesare ca Vlad Voiculescu să plece. Suntem prezenţi în stradă, votăm moţiunea împotriva lui Vlad Voiculescu, am făcut o plângere penală şi am iniţiat comisie de anchetă la nivel parlamentar”, a declarat copreşedintele AUR George Simion.

AUR cere ca spitalele din România să nu mai fie împărţite în “COVID” şi “non-COVID”, a menţionat Simion. “Vrem să fie lăsate spitalele cu circuite normale, în funcţie de specializări. (…) Vrem să funcţioneze în continuare Spitalul Foişor, vrem demisia lui Vlad Voiculescu şi nu o să cedăm”, a explicat liderul AUR.

Protestatarii flutură steaguri tricolore şi scandează: “Demisia, demisia!”

AUR a cerut luni constituirea unei comisii de anchetă privind ceea ce s-a întâmplat la Spitalul Foişor. AUR a precizat că aşteaptă şi să fie stabilită cât mai repede data moţiunii simple împotriva ministrului Sănătăţii, depusă de PSD.

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a demarat marți procedurile de contestare la Curtea de Apel a restricţiilor impuse de Guvern pe parcursul stării de alertă, restricţii pe care AUR le cataloghează drept “abuzive” şi “ineficiente”.

AUR a sustinut si protestele care au avut loc in ultimele saptamani in Piata Victoriei, Piata Universitatii si la Palatul Parlamentului.

Sursa: Realitatea din AUR

Articolul precedentEXCLUSIV LEGILE PUTERII Emanuel Ungureanu: La DNA sunt 105 dosare pe furturile din pandemie
Articolul următorAEP anunță că valoarea subvenţiilor virate partidelor în luna aprilie este de peste 13 milioane de lei