Preşedintele AUR George Simion a declarat că nu partidul său este ameninţarea la adresa României, ci extremiştii reali sunt partidele care conduc ţara de 30 de ani încoace.

El a acuzat partidele de guvernare de încercări precum cele din perioada lui Ion Iliescu, care găsea în anii ’90, „maşini de scris, droguri şi arme la sediul PNL şi PNŢCD”.

„Probabil că ne aşteptăm că urmează episodul minerilor la Universitate. Ne putem aştepta la orice”, a mai precizat Simion, care însă a adăugat că este regretabil ce i s-a întâmplat lui Ludovic Orban care a spus că a fost agresat de protestatarii de miercuri din faţa Parlamentului.

„Ce s-a întâmplat şi de unde revolta noastră? Ni s-a promis o dezbatere publică pe proiectul de lege 145, proiectul de lege Firea. Nu s-au ţinut de cuvânt, nici doamna ministru Firea, nici preşedintele Comisiei de muncă, Adrian Solomon, care a promis această dezbatere. Ieri, pe nepusă masă, ordinea de zi a comisiilor de muncă şi sănătate care sunt raportoare pe proiectul de lege 145 a fost suplimentată. Să nu vă imaginaţi că a fost un anunţ măcar cu o oră înainte. S-a desfăşurat şedinţa Comisie de muncă, a epuizat toate punctele şi au spus «mai avem un alt punct de ordinea de zi, sunteţi de acord să suplimentăm?» «Da». doar reprezentanţii noştri au votat contra şi l-au supus la vot. După care, la Comisia de sănătate, colegii deputaţi ai AUR au fost anunţaţi că se organizează şedinţa online pe Whatsapp. Sunt multe semne de întrebare cu privire la această lege care a fost votată în majoritate astăzi de Camera Deputaţilor şi faptul că au făcut-o atât de transparent, de nedemocratic, încălcând Regulamentele, a născut în rândul membrilor noştri şi în rândul altor români furioşi necesitatea de a participa la acest protest spontan de astăzi”, a declarat George Simion, într-o conferinţă de presă susţinută miercuri la sediul AUR din Capitală.

El a adăugat că adevăraţii extremişti sunt cei care guvernează şi conduc România de 30 de ani încoace.

„În afară de ce i s-a întâmplat, regretabil, domnului Ludovic Orban şi sper ca vinovaţii să fie traşi la răspundere, nu au existat violenţe. Extremiştii reali sunt cei care ne-au băgat în case. Extremiştii sunt cei care conduc de 30 de ani. Încercarea aceasta sistemului similară cu încercările din perioada lui Ion Iliescu care găsea, prin anii ’90, maşini de scris, droguri şi arme la sediul PNL şi PNŢCD este jalnică. Nu avem nimic a ascunde şi tocmai de aceea suntem astăzi în faţa dumneavoastră”, a completat Simion.

„Probabil că ne aşteptăm că urmează episodul minerilor la Universitate. Ne putem aştepta la orice”, a continuat liderul AUR.

„Repet, nu noi suntem ameninţarea la adresa României, ci cei care o conduc timp de 30 de ani şi care oferă bani presei pentru a avea grijă selectiv ce distribuie şi ce ştiri nu distribuie. Am făcut apel la preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu, posibil, pontenţial, viitor premier al României, să nu admită încălcările de ieri din Comisia de sănătate şi Comisia de muncă. S-a făcut că nu ştie, după cum s-a făcut că nu ştie nici astăzi în plen. Iar doamna Firea nu a fost de găsit astăzi. Aceştia împreună cu liderul grupului deputaţilor PSD Alfred Simonis sunt, în opinia noastră, principalii vinovaţi pentru toată această manipulare, având ca ţintă AUR. Putem discuta pe marginea legilor pe care noi le contestăm, dar voiam să ni se dea dreptul legal, democratic, de a combate aceste legi, ori nouă ni s-a luat dreptul de a acţiona ca Opoziţie în Parlamentul României. Şi ajungem la o dictatură şi ne întoarcem la perioada de dinainte de 1989, cu astfel de practici”, a conchis Simion.

Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, proiectul de lege privind organizarea activităţii de prevenire a separării copilului de familie. Iniţiativa legislativă prevede şi înfiinţarea Observatorului Naţional al Copilului. Legea merge la promulgare.

La dezbaterea propunerii legislative, deputaţii AUR au protestat faţă de acest proiect cu pancarte înscrise cu mesaje precum „Ajutăm familia, nu furăm copiii”, „Opriţi jaful naţional”. Partidul AUR a susţinut că proiectul de lege ar promova măsuri similare celor din ţările nordice, acolo unde autorităţile pot lua un copil din sânul familiei.

Liderul partidului Forţa Dreptei, deputatul Ludovic Orban, a fost atacat, miercuri, de protestarii AUR, după ce jandarmii nu i-au permis accesul în curtea Parlamentului. „Am fost scuipat, lovit cu băţ de la steag, lovit cu piciorul, să nu se vadă pe camera, înjurat, insultat în cele mai grobiene mijloace”, a spus parlamentarul. orban i-a acuzat pe cei care asigură paza Parlamentului că nu l-au lăsat să intre în curte.

Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti a precizat, după ce liderul partidului Forţa Dreptei Ludovic Orban a acuzat că nu a fost lăsat să intre miercuri în Palatul Parlamentului, că în niciun moment, nu a fost interzis accesul demnitarilor prin intrarea din dreptul Camerei Deputaţilor. „Din raţiuni de siguranţă, persoanei în cauză i s-a recomandat să aştepte pentru a i se facilita accesul, întrucât de ambele părţi ale porţii se aflau simpatizanţi ai formaţiunii politice organizatoare a protestului, care manifestau un comportament agresiv, existând riscul ca siguranţa persoanei să fie pusă în pericol”, a explicat Jandarmeria Capitalei.

 

 

 

 

Sursa: Adevarul Zilei

Articolul precedentCamera Deputaţilor a adoptat un proiect care vizează personalul CCR: Magistraţii-asistenţi vor beneficia de pensie de serviciu
Articolul următorSenatorul Claudiu Târziu: “Vrem să dăm un semnal puternic că fraţii noştri români, de oriunde ar fi ei, au în Parlamentul de la Bucureşti un sprijin