Deputații George Simion (AUR) și Pavel Popescu (PNL) și-au aruncat cuvinte grele, marți, în plenul Camerei Deputaților, după care și-au cerut scuze.

Scandalul a pornit după ce liderul AUR, George Simion, a anunțat în ședința de plen că deputații AUR se solidarizează cu greva profesorilor şi vor sta în picioare în timpul şedinţei de plen în semn de protest faţă de dispreţul cu care Guvernul tratează cadrele didactice, conform Agerpres.

În semn de protest faţă de dispreţul în care Guvernul alege să nu-i asculte pe profesori şi deoarece acest dispreţ trebuie să înceteze, parlamentarii AUR vor rămâne în picioare cu aceste tricouri în timpul acestei şedinţe”, a spus Simion. Deputaţii AUR au purtat tricouri negre având inscripţionat cu alb: “AUR susţine greva profesorilor”.

„Este absolut normal ca în mijlocul unei crize partidul de extremă dreapta condus de la Kremlin să vină şi să se ridice pe ea”, a reacționat deputatul PNL Pavel Popescu. El a susţinut că AUR a confiscat “nişte proteste legitime”. Liberalul a menționat că Simion și AUR lansează numai „mizerii de fake-uri”. “Vreau să subliniez acest lucru: protestul profesorilor din România este unul legitim şi se caută soluţii reale pentru ei. Nu se urcă pe un protest, domnule fără sacou, aşa cum faceţi dumneavoastră şi cum veţi face tot timpul pe parcursul carierei politice”, i-a mai spus Pavel Popescu lui George Simion.

“Din păcate am fost grav jignit de (…) clovnul care a deţinut vremelnic preşedinţia Comisiei de apărare, un individ a cărui ipocrizie depăşeşte statura”, a replicat Simion. „Pot să-i spun și eu dacă are un handicap mental. Dacă te uiți bine la el, s-ar putea să aibă”, a adăugat Simion.

Liderul deputaţilor PNL, Gabriel Andronache, i-a solicitat lui Simion să-i ceară scuze lui Popescu, iar liderul AUR a replicat că şi deputatul liberal trebuie să facă acelaşi lucru.

În cele din urmă, Simion și Popescu și-au cerut reciproc scuze.

„Zici că suntem la emisiunea ‘Iartă-mă'”, a comentat liderul deputaţilor USR, Ionuţ Moşteanu.

Sursa: Realitatea din AUR

Articolul precedentGreva din învățământ continuă! Sindicaliștii nu s-au lăsat înduplecați de președintele Iohannis
Articolul următorFabrica de candidați pentru Cotroceni. Cine trage sforile pentru alegerile prezidențiale din 2024 – Noi date explozive