Președintele Klaus Iohannis l-a nominalizat pe Marcel Ciolacu pentru funcția de premier și l-a desemnat cu formarea noului cabinet, la finalul consultărilor cu partidele parlamentare.

Klaus Iohhanis: Am avut premier pe Nicolae Ciucă cu miniștrii din partidele care au fost în coaliție. România a trecut cu bine prin mai multe crize: energie, inflație. Avem creștere economică și toate sunt rezultatul unei munci intense.

Faptul că azi ne găsim aici arată un nou nivel de implicare și seriozitate la nivelul coaliției de guvernare. Românilor li s-a promis stabilitate și au primit stabilitate.

În acest condiții cred că nu este nicio surpriză, dar acum desemnez pentru poziția de prim-ministru al României pe domnul Marcel Ciolacu, pe care îl invit să formeze un guvern al coaliției. Să continue munca serioasă și eficientă a coaliției cu acest nou guvern. Vă doresc mult succes în negocierile pentru formarea guvernului și vă aștept pentru depunerea jurământului.

Declarații Marcel Ciolacu:

“Dle președinte, în primul rând vă doresc la mulți ani de ziua dvs. Îi mulțumesc dlui Nicolae Ciucă pentru gestul de onoare. Prin gestul său, România a intrat într-o etapă de democrație consolidată.

Guvernul Ciucă a adus stabilitatea României. Îmi doresc ca viitorul guvern condus de mine să fie despre economie și reforme.

Îmi asum cu toată responsabilitatea faptul că România are nevoie de aceste reforme și de PNRR. Locul României e în UE și NATO. Indiferent cât caută unii și alții alte drumuri. Îmi doresc să mă ridic la nivelul acestei responsabilități.”

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentSimion despre noul guvern PSD: “Nu se va schimba nimic. Acelaşi Virgil Popescu la Ministerul Energiei, aceleaşi decizii guvernamentale bazate pe ordine venite de la ambasade”
Articolul următor Președintele Consiliului Județean Constanța urmărit penal de DNA într-un dosar de luare de mită