Politologul Serghei Markov a declarat pentru Pravda că „România, cu sprijinul NATO și cu participarea armatei ucrainene, intenționează să pună mâna pe Transnistria”.

Serghei Alexandrovici Markov, vicepreședintele Forumului rus pentru afaceri internaționale, copreședintele Consiliului Național Strategic al Rusiei și fost consilier al lui Vladimir Putin, susține că România vrea să atace Transnistria cu sprijinul NATO, urmând apoi să anexeze Republica Moldova, scrie Pravda, potrivit antena3.ro.

Markov a declarat că armata română a fost deja „dislocată” în Moldova și urmează „provocări militare, urmate de un atac”.

Markov a susținut, pentru ziarul rus, că „România, cu ajutorul NATO și cu participarea armatei ucrainene, vrea să pună mâna pe Transnistria și să efectueze represalii politice masive împotriva tuturor susținătorilor Rusiei. Acest lucru va pune Rusia într-o poziție foarte dificilă. După operațiunea militară, România plănuiește anexarea Moldovei”, a spus Markov.

Sursa: Mediafax

Articolul precedentSerghei Lavrov: ”Riscul unui război nuclear este real și grav!”
Articolul următorNicolae Ciucă și Marcel Ciolacu au fost marți în Ucraina, fără Florin Cîțu – Ce au discutat cu președintele Zelenski