Omul din spatele proiectului dezvăluie eforturile și realizările de excepție în dezvoltarea infrastructurii capitalei. Candidat din partea AUR la Primăria Capitalei, Mihai Enache este Director de dezvoltare în cadrul Primariei Sector 4 și manager de proiect pentru stația de metrou Tudor Arghezi (Magistrala M2, Berceni Pipera).

Astăzi, într-un moment fără precedent pentru București, Mihai Enache, omul din spatele proiectului celei mai recente realizări majore de infrastructură, stația de metrou Tudor Arghezi (Magistrala M2, Berceni Pipera), a vizitat noua stație de metrou, în ziua inaungurării ei. Enache, o figură cheie în dezvoltarea infrastructurii urbane a Bucureștiului, a avut un rol esențial în gestionarea acestui proiect de amploare, precum și în alte investiții semnificative, precum Centrul Medical Multifuncțional Carol Davila, cel mai mare spital de stomatologie din București.

Mihai Enache a condus, pe parcursul ultimilor ani, investiții de peste 250 de milioane de euro în Bucuresti, iar jumătate din această sumă au fost fonduri nerambursabile. Unul dintre aspectele importante ale contribuției sale la dezvoltarea orașului a fost abilitatea de a convinge Comisia Europeană să aducă modificări legislative în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare, prin includerea primăriilor de sector în implementarea proiectelor majore, facilitând astfel demararea și finalizarea proiectelor cu o eficiență sporită.

Cu privire la stația de metrou Tudor Arghezi, Enache a subliniat faptul că, deși construcția a fost finalizată cu un an în urmă, aceasta a fost operațională abia acum, însă nu va putea deservi călătorii la un standard optim:

“Stația și linia de metrou sunt gata de aproape un an, în martie a fost efectuată recepția, s-au mai pierdut câteva luni cu procedurile birocratice, însă astăzi nu există trenurile de metrou care să asigure integrarea stației în circuitul normal al Magistralei M2. Trenurile contractate de Metrorex trebuiau să ajungă începând cu luna iunie 2022, dar azi nu avem nici măcar un termen clar pentru livrarea primei garnituri. Din această cauză, trenurile în stația Arghezi vor funcționa în sistem pendulă, ceea ce va face stația neatractivă pentru călători. A fost o muncă intensă, am deschis noi drumuri și am dat un exemplu de bună practică cu această construcție, însă simt un gust amar pentru că nu va putea fi utilizată la capacitate maximă”

Sursa: Realitatea din AUR

Articolul precedentClaudiu Tarziu da de pamant cu UDMR: ”Nu exista niciun ținut secuiesc, există doar niște extremiști de origine maghiară care întrețin o atmosferă ostilă statului român”
Articolul următorAUR Brașov devine o forță politică la nivel județean