Ludovic Orban îl acuză pe președintele Klaus Iohannis de distrugerea Dreptei românești pe scena politică, prin toate mutările făcute în ultimii doi ani. Șeful statului a adus PSD la putere și a abandonat orice reformă, a declarat liderul Forța Dreptei, marți seară, în exclusivitate, la Legile puterii, cu Alexandra Păcuraru.

„Urmare a acțiunilor președintelui Iohannis, practic a fost distrusa Dreapta în România. Scena politică, în urma alegerilor, era destul de clară. La putere exista o coaliție de centru-dreapta, cu PNL principal partid de guvernământ, în Opoziție PSD și AUR, care aveau sub 50%. Astăzi, Dreapta a fost pulverizată. PNL este la 13-14% si nu stiu daca la alegeri va materializa procentul de 13-14%.

Nemulțumirea, frustrarea, revolta marii majorități a alegătorilor care cred în valorile liberal-conservatoare și care au votat PNL, sau care n-au venit la vot in 6 decembrie ca eram in valul doi de pandemie, este uriașă. Cei care sunt astăzi la butoane nu-și dau seama. 

Practic, Iohannis a distrus nu numai PNL, nu numai Dreapta românească, a distrus inclusiv perspectivele unei guvernări coerente de centru-dreapta. Care să se bazeze pe investiții, pe încurajarea inițiativei individuale, pe ce inseamna miscarea  miscarea inainte – cercetare inovare, creație, implementare, aducerea de know-how, in materie de reformă a statului, de depolitizare a administratiei, de ocupare prin concurs, digitalizarea administraiei publice. Am facut-o in pandemie, am obligat institutiile publice sa comunice online cu cetățenii. Numai că după ce am plecat de la Guvern ușor-ușor s-a revenit la hartii. Era o serie de reforme pe care ne-am angajat sa le facem.

Și  președintele s-a angajat să le facem, la alegerile din 2019, pe care le-a abandonat complet. A adus PSD la putere. PSD, în postură de principal partid de guvernământ, care în ultimul an și jumătate va deține poziția de premier si oricum deja dă tonul guvernării”, a declarat Ludovic Orban, Forța Dreptei, în exclusivitate, la Realitatea PLUS, marți seară, în emisiunea Legile puterii, cu Alexandra Păcuraru.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentMiza uriașă din spatele scandalului care a aruncat România în HAOS. Orban, detalii explozive despre Iohannis – Legile Puterii, ora 20:50
Articolul următorTensiuni pe Flancul Estic. UMPMV salută mesajul de forță al ministrului de Interne, Lucian Bode