Liderul AUR George Simion a declarat, marţi, că dacă vor fi şi alegeri locale pe 9 iunie, AUR îşi schimbă strategia şi acceptă candidaţi comuni din partea tuturor formaţiunilor, care să se lupte cu reprezentanţii PSD- PNL. El a mai spus că nu îl interesează trecutul politic, afilierea şi va face orice gest politic necesar, lăsând interesele partidului său mai prejos, pentru a se lupta cu ei.

„Vreau să vă anunţ că, având în vedere graba guvernării de a face alegeri comasate, ne schimbăm şi noi stragia. Dacă vor fi şi alegeri locale pe 9 iunie, în total dispreţ faţă de Constituţie (..) acceptăm candidaţi comuni din partea tuturor formaţiunilor, care să se lupte cu reprezentanţii PSD, PNL, indiferent cum s-ar chema”, a anunţat George Simion într-o conferinţă de presă la Parlament.

El a dat exemplu de la Iaşi, unde AUR îl va susţine pe medicul Tudor Ciuhodaru, fost europarlamentar PSD, pentru primăria Iaşi, sau la Suceava, unde vor avea candidat la Consiliul Judeţean.

Simion a mai spus că la Cluj, şi-a anunţat intenţia de a candida liberalul Sabin Sărmaş. ”Ne punem în spatele lui cu o listă de oameni vocali care au făcut opoziţie în aceşti 20 de ani de când e Boc şef la Cluj”, a arătat liderul AUR.

 

„Nu mă interesează trecutul politic, afilierea, nu mă interesează nimic altceva decât să spun stop acestei coaliţii contra naturii care doreşte să fie la putere încă 10 ani de acum înainte. Voi face orice gest politic necesar, lăsând interesele partidului meu mai prejos, pentru a ne lupta cu ei. Dacă asta îşi doreau să obţină din partea AUR şi din partea românilor, îi anunţ că tocmai au reuşit”, a mai spus Simion.

Candidatul AUR se va anunţa pe data de 16 iunie şi AUR va avea propriul candidat la alegerile prezidenţiale, a mai spus el.

Sursa: Realitatea din AUR

Articolul precedentS-au deblocat negocierile din Coaliție! SURSE: PNL și PSD ar putea avea liste comune la europarlamentare
Articolul următorSONDAJ Avangarde. Calculele politice, date peste cap: partidul care câștigă detașat încrederea românilor