Joe Biden – președintele Statelor Unite a reacționat, miercuri, după ce Vladimir Putin a strigat mobilizarea în Rusia.

Decizia președintelui rus Vladimir Putin de a mobiliza mii de trupe suplimentare pentru războiul din Ucraina va duce la escaladarea conflictului. Joe Biden spune că SUA sunt decise să apere democrația în întreaga lume.

„Este un război brutal, complet inutil. Putin a amenințat astăzi nuclear Europa. Resping violența și războiul pentru a cuceri țări și a extinde granițele. Nu putem trăi în frică. SUA sunt decise să apere democrația în întreaga lume.

Toți membrii ONU ar trebui să apere drepturile omului și să nu uzeze de dreptuld e veto, pentru a rămâne credibili. SUA vor să crească numărul reprezentanților în Consiliul de Securitate al ONU. Vrem să lucrăm cu parteneri cu care avem interese comune”, a declarat Joe Biden.

„Rusia și-a invadat un vecin. A încercat să ştergă un stat suveran de pe hartă. Nimeni nu a amenințat Rusia și nimeni în afară de Rusia nu și-a dorit un conflict. Noi am atras atenția că acest război era iminent și multe state membre ONU au încercat să îl evite. Președintele Putin a făcut amenințări nucleare deschise împotriva Europei și a manifestat un dispreț nesăbuit. 

Rusia cheamă mai mulți soldați să se alăture luptei, iar Kremlinul organizează un referendum fictiv pentru a încerca să anexeze părți din Ucraina – o încălcare extrem de semnificativă a Cartei ONU. Lumea ar trebui să vadă aceste acte scandaloase”, a mai spus președintele SUA.

Articolul precedentCodrin Ștefănescu: APP cere abrogarea Ordonanței de supraimpozitare a românilor – De ce acuză Guvernul
Articolul următorAPP somează Parlamentul „să renunțe la creșterile salariale nesimțite pentru președinte, miniștri și parlamentari: „Să ceară SCUZE poporului român!”