Guvernul nu mai are bani pentru compensarea facturilor la energie electrică și gaze naturale. În aceste condiții, numeroși români riscă să stea în frig în case la iarnă, pentru că nu vor mai avea bani să plătească facturile uriașe. 

 

Liderul PSM Marcel Ciolacu a anunțat că partidele din Coaliție trebuie să găsească urgent o soluție de reglementare sau plafonare a prețurilor, cel puțin pe segmentul casnic. O astfel de decizie, a afirmat el, trebuie luată chiar în septembrie, pentru ca oamenii să știe ce-i așteaptă în sezonul rece, anunță Realitatea Plus. 

Pe de altă parte, Guvern mai are încă restanțe către furnizorii de energie electrică și gaze naturale pentru schemele de ajutor aplicate în sezonul rece precedent. Este vorba de peste 2 miliarde de lei, potrivit estimării făcute de ANRE.

 

În prezent, cele mai mici tarife plătire de abonații casnici, potrivit ofertelor comerciale disponibile pe comparatorul de prețuri al ANRE, sunt de 1,92 lei/kWh la energie electrică și 0,97 lei/kWh la gaze naturale.

Energia urmează să se scumpească si mai mult, în condițiile în care energia pentru anul viitor se vinde deja la preșuri de până la 500 de euro pe Mwh. 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentClaudiu Târziu: Este un afront adus României. UDMR ar trebui exclus de la guvernare!
Articolul următorFamiliile Păcuraru și Păunescu, parteneriat în interesul românilor. Realitatea PLUS și B1 vor continua, însă, ca două entități diferite