Liderul AUR George Simion s-a dezis de protestele marcate de incidente violente care au avut loc în fața Ministerului Sănătății. Politicianul a mai precizat că “stegarul dac”, protestatarul care s-a urcat pe jun balcon al clădiri și i-a mobilizat pe participanți, nu are nicio legătură cu partidul său.

Este același stegar dac care a fost la mitingurile împotriva lui Traian Băsescu din Piața Universității (2012), la protestele #rezist din Piața Victoriei. Jandarmeria a precizat clar că organizatorul a fost cel care i-a îndemnat pe protestatari să blocheze căile de acces și să încerce să intre în clădire, iar organizator este Luis Bratu, de la organizația “Legitimă Apărare”, așa că această asociere a AUR cu protestul care se desfășoară până la ora 22:00 nu este corectă,” a afirmat George Simion, într-o intervenție la Realitatea Plus.

Eu nu am forțat nicio ușă, eu și colegii mei am părăsit protestul la ora 13:00, Protestatarii au forțat ușa, nu protestatarii AUR, a mai afirmat Simion. De altfel, după ce s-a aflat în mijlocul protestatarilor de la Ministerul Sănătății, politicianul a postat un mesaj în care-i anunță “pe stimații jurnaliști” că este “în drum spre Izvoru Mureșului, iar protestatarii, deși nu sunt de la AUR, merită ascultați!”.

 

Declarațiile lui Simion sunt parțial contrazise de postările de pagina oficială a AUR. Chiar dacă nu-și atribuie organizarea, formațiunea politică și-a mobilizat susținătorii pentru acest miting și a afirmat că ”ieșim în stradă împotriva vaccinării obligatorii”.

.Imagine

Ciocniri violente între protestatari și jandarmi, la mitingul AUR de la Ministerul Sănătății! Mai mulți jurnaliști, agresați de manifestanți – IMAGINI EXTREME

 

Articolul precedentGeorge Simion anunță că AUR a strâns 8 milioane de euro de la români: ”Noi ne-am digitalizat. Avem un card Standard, unul Argint şi unul Gold”
Articolul următorȘedință importantă de Guvern, astăzi. Legea privind calitatea în construcții va fi modificată