Liderul AUR respinge absolut orice acuzație despre o posibilă întâlnire secretă cu un politician din Republica Moldova, acuzat de legături puternice în Rusia. 

„Acuzațiile sunt din 2011, nu am fost atunci în Cernăuți. Singura vină care mi se poate imputa este că am dus cărți la școlile românești din Ucraina. Nu mi se poate imputa că m-am întâlnit cu Mark Tkaciuk. Principala grijă a lui Nicolae Ciucă e să combată extremismul. Am informația de la domnul Ghinea și de la relatările din presă. Un activist civic, Mălin Bot, ne-a acuzat că ne-am cumpărat sediu. Fals! Amenzile din pandemie au venit toate buluc. Nu ne intimidăm, vrem să aducă probe. Nu suntem extremiști, nu vedeți zvastici. Noi, ca formațiune politică, ne-am înființat pe 2019 si vrem viitorul țării”, a declarat George Simion în emisiunea LUPTA PENTRU ROMANIA.

Anatol Șalaru, fost ministru al Apărării din Republica Moldova, susține că George Simion a avut o întâlnire, în urma că 12 ani, cu un rezident al FSB-ului, omul serviciilor rusești. Fostul ministru moldovean susține că informația i-a fost adusă la cunoștință de directorul SIS (Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova) de la acea vreme, care „era foarte bine informat”.

Omul despre care vorbește a vorbit Anatol Șalaru este Mark Tkaciuk și acesta a declarat marți pentru Antena 3 că totul este o minciună. „Nu m-am văzut şi nu am discutat niciodată cu unionistul cunoscut George Simion”, declară el.

Varianta prezentată de Mark Tkaciuc:

„Prieteni, lucrurile stau în felul următor: în data de 27 martie, fostul deputat şi parlamentar, fost ministru al Apărării din Republica Moldova, Anatol Şalaru, a dat un lung interviu publicaţiei româneşti “În linie dreaptă”. În acest interviu face o lungă caracterizare a colegului său, cunoscutul unionist , politicianul George Simion, preşedinte al Alianţei pentur Unirea Românilor, sau, pe scurt, al partidului AUR, cunoscut sub acest acronim şi în România, şi în Republica Moldova.

Anatol Şalaru, invocând informaţiile serviciilor moldoveneşti SIB, l-a acuzat pe Simion de faptul că este agent al serviciilor speciale din Rusia. O, Doamne, ce ştire senzaţională! Faptul că unioniştii moldoveni sau români se subordonează anumitor servicii secrete, toate astea sunt lucruri vechi care-şi au rădăcinile încă din timpul Uniunii Sovietice.

Însă, Anatol Şalaru confirmă în dezvăluirile sale faptul că George Simion s-a întâlnit şi se întâlneşte frecvent cu Mark Tkacyuk, iar Mark Tkacyuk este omul serviciilor speciale ruseşti. Această ştire senzaţională s-a diseminat instantaneu în mass-media, căpătând noi şi noi detalii, şi se pare că Mark Tkachyuk nu este doar reprezentantul serviciilor speciale ruseşti, ci şi cetăţean al Federaţiei Ruse. Deci, dacă e cetăţean, datoria de cetăţean îl obligă să ajute serviciile speciale. Cam asta e logica. Uimitor este faptul că în dosar au intervenit şi serviciile speciale din Ucraina, iar George Simion face un comentariu lung şi confuz într-un interviu.

Şeful Serviciilor Secrete SIB din Republica Moldova, Mihail Balan, la care face referire Anatol Şalaru, refuză să comenteze şi să confirme toate aceste lucruri, dar nimeni, nici măcar o dată, nu m-a contactat pentru a comenta această situaţie. Nici “În linie dreaptă”, nici Deutsche Welle, nici Realitatea, nici alte zeci de publicaţii. Nimeni!

Pentru că, cumva, din anumite motive, care sunt foarte multe, nu sunt şi nu am fost nici cetăţean rus, nici reprezentant al serviciilor speciale ruseşti, nu m-am văzut şi nu am discutat niciodată cu unionistul cunoscut George Simion. În data de 31 martie am depus o declaraţie la Inspectoratul General de Poliţie. Declaraţia mea includea un link cu interviul domnului Şalaru, declaraţie în care arătam că acest interviu nu reprezintă o simplă bârfă la adresa mea; acest interviu conţine acuzaţii efective la adresa mea, cum că am comis o infracţiune deosebit de gravă împotriva Republicii Moldova, şi anume este vorba de trădare de ţară.

Am subliniat că acţiunile domnului Şalaru conţin o încălcare gravă a Codului de infracţiuni, prin urmare am solicitate organelor de drept să-l tragă pe domnul Şalaru la răspundere pentru întreprinderea de acţiuni nelegale, în conformitate cu legislaţia în vigoare în ţară”

Sursa: Realitatea din AUR

Articolul precedentGeorge Simion, despre legăturile demnitarilor-cheie cu austriecii de la OMV: “Este un vădit conflict de interese” – Documente explozive
Articolul următorMoţiunea simplă împotriva ministrului Agriculturii, Petre Daea, a fost respinsă de deputaţi