Co-președintele AUR, George Simion, vorbește joi despre „vinovații morali” pentru moartea celor opt militari români în dublul accident aviatic din Constanța. Deputatul afirmă că tragedia oglindește societatea românească.

„Din păcate, nici Armata, instituție fundamentală a poporului român, alături de Biserică, nu a fost scutită de hoți și devalizatori. În cârdășie cu politicienii post-decembriști, liderii MAPN au devalizat Armata, iar banii destinați înzestrării și modernizării au fost furați. Ne amintim de episodul rușinos al Generalului care a furat din banii Armatei pentru a-i cumpăra un costum de schi primului turist la țării. Și nu este un caz singular. Într-o țară care nu a mai participat la un război de peste 70 de ani, avem aproape 1.800 de generali! Dacă ar avea un pic de decență, niciun șef al Armatei nu ar trebui să-și facă apariția la înmormântările celor 8 militari, morți, doar pentru că au dorit să-și servească Patria”, a scris Simion pe Facebook.

„Moartea celor 8 tineri soldați este o palmă morală, foarte grea, pe care viața o dă decidenților noștri politici și militari. În același timp, este și oglinda fidelă a societății: liderii trăiesc bine, în timp ce oamenii de rând riscă moartea zi de zi, în coșciuge zburătoare, doar pentru a pune pe masă o pâine copiilor. Ce-ați făcut cu banii domnilor generali și domnilor miniștri? Ce-ai făcut cu banii Klaus Iohannis? Vrem avioane, nu stadioane!”, a adăugat deputatul.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a decorat post-mortem pe militarii decedați în Constanța.

Miercuri seara, o aeronavă MiG-21 LanceR din dotarea Bazei 86 Aeriene, care executa o misiune de patrulare deasupra Dobrogei, a pierdut legătura radio cu turnul de control, iar apoi a dispărut de pe radar. Au fost declanşate de urgenţă operaţiunile de căutare – salvare, iar un elicopter IAR-330 Puma a decolat spre zona posibilului impact. Elicopterul a pierdut legătura radio cu baza în jurul orei 20,44 şi s-a prăbuşit în zona localităţii Gura Dobrogei, judeţul Constanţa, la aproximativ 11 km de aerodrom.

În dublul accident aviatic şi-au pierdut viaţa pilotul MiG-ului, cei cinci membri ai echipajului de pe elicopter şi încă doi salvatori pe mare din cadrul Forţelor Navale Române.

Sursa: Realitatea din AUR

Articolul precedentSerghei Lavrov: Occidentalii trebuie să se gândească cu atenție dacă vor să înceapă un război împotriva noastră
Articolul următorPreședintele Iohannis: Am hotărât să nu mai prelungim dincolo de 8 martie starea de alertă din România