Liderul Alianței pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat că s-au liniștit apele în interiorul partidului.

Contactat de reporterul Bugetul.ro, copreședintele AUR ne-a oferit un răspuns tranșant: „Nu mai pleacă nimeni”.

În ultima perioadă, în spațiul public, au apărut mai multe informații cu privire la apariția unei noi facțiuni în Parlamentul României, după ce AUR i-a retras susținerea politică Dianei Șoșoacă, ajunsă senator pe fondul unui protocol semnat între AUR și Partidul Neamul Românesc, fondat de Ninel Peia.

De altfel, conform protocolului respectiv, 5 membri PNR au intrat în Parlament: generalul Mircea Chelaru – Argeș, doctorul chirurg Muncaciu Sorin Titus – Galați, Francisc Tobă – Brașov, Lucian Feodorov – Botoșani și Diana Ivanovici Soșoacă.

Astfel, în spațiul public s-a aruncat ipoteza că cei cinci se vor rupe de AUR și vor forma o nouă formațiune, mai ales că și Ninel Peia, alături de Diana Șoșoacă, i-a atacat pe liderii Alianței pentru Unirea Românilor.

Iată că George Simion vine acum și dezamorsează această bombă.

Astăzi mandatul de deputat al lui Francisc Tobă, acuzat de crime la Revoluția din Decembrie 1989, a fost validat de Parlamentul României, chiar dacă AUR a întreprins demersuri pentru invalidarea acestuia.

Numele lui Francisc Tobă apare în dosarul legat de represiunea care a avut loc în Sibiu, la Revoluția din 1989. Această speță, cu peste 700 de victime (morți, răniți și lipsiți de libertate), care a fost clasată în 2010.

Plenul Camerei Deputaţilor a votat, miercuri, validarea mandatului deputatului Francisc Tobă, după ce Comisia de validare a înaintat un raport în acest sens. S-au înregistrat 155 de voturi „pentru”, 8 voturi „împotrivă”, o abţinere şi trei deputaţi nu au votat.

Sursa: Realitatea din AUR

Articolul precedentPreşedintele Senatului, Anca Dragu, anunță că după eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor impactul bugetar este de 54.2 milioane de lei
Articolul următorJOI, ora 18:00: Cum au fost căpușate Căile Ferate Române în ultimii 30 de ani – Dezvăluiri senzaționale la Culisele statului paralel