Președintele AUR, George Simion, a declarat, în cadrul Forumului oamenilor de afaceri români din diaspora, organizat la Bruxelles, că pentru AUR este foarte important ca drepturile românilor care locuiesc în străinătate să fie respectate și apărate cum se cuvine. Acesta a precizat că ”până acum politicienii care ne-au reprezentat la nivel european nu s-au preocupat de drepturile românilor cum ar fi trebuit”- se arată într-un comunicat al AUR.

„Este foarte important pentru noi, în Italia spre exemplu, să nu se mai interzică numerele mașinilor din România. Este un drept pe care noi îl avem în spațiul economic comun european. Până acum politicienii noștri nu s-au preocupat de drepturile românilor care locuiesc în străinătate cum ar fi trebuit. Fie că vorbim de numere de înmatriculare, fie că vorbim de dubla cetățenie în Spania sau dreptul la muncă în Marea Britanie”, a arătat liderul AUR.

Simion a mai spus că va avea discuții cu Marco Campomenosi, șeful delegației partidului Lega din Italia, despre drepturile românilor din Italia, dar și cu alți reprezentanți ai statelor membre ale Uniunii Europene cu privire la drepturile cetățenilor români.

Sursa: Realitatea din AUR

Articolul precedentParlamentarii pun tunurile pe colegii lor scandalagii. Vor o lege prin care să îi scoată cu jandarmii din plen
Articolul următorCe prevede legea care spune cum se construiește în România. Cooperarea autorități-investitori, baza unui oraș modern