Liderul AUR, George Simion, a descins pe Canalul Bâstroe și a filmat navele ucrainene care circulă în zona, deși în mod normal acolo nu s-ar putea naviga, potrivit Realitatea Plus. Deși spun că au făcut doar lucrări de întreținere, oficialii ucraineni au recunoscut că adâncimea de navigare a crescut la 6,5 metri.  Autoritățile române au cerut încetarea de urgență a lucrărilor pe canal, iar premierul Nicolae Ciucă a anunțat că a trimis experți să verifice zona.

Pentru ucraineni, lucrările de adâncire a canalului sunt extrem de impoatrnate pentru că i-ar ajuta să transporte cereale fără acordul României. 

 

Ambasadorul Ucrainei la București a precizat că partea ucraineană nu desfășoară activități de dragare (n.a așa cum afirma simplu zilele trecute) care au ca scop adâncirea căii de navigație, ci doar „activități de natură operațională menite a asigura navigabilitatea până în portul Izmail”.

Sursa: Realitatea din AUR

Articolul precedentAlianță bombă în politică: Întâlniri secrete între Simion și Ponta – Liderul AUR și-a luat notițe
Articolul următorMaia Sandu, declarații după întâlnirea cu Klaus Iohannis la Cotroceni: “Sângele apă nu se face! Suntem tot mai aproape de România”