FMI nu are ce căuta în România, transmite liderul partidului AUR, George Simion, în condițiile în care premierul Marcel Ciolacu se întâlneşte, miercuri, cu reprezentanţii delegaţiei Fondului Monetar Internaţional.

„FMI nu are ce căuta în România. Numerarul nu are de ce să fie scos sau limitat pentru că înseamnă LIBERTATE!”, a spus George Simion, pe Facebook.

O echipă a FMI, condusă de Jan Kees Martijn, şeful misiunii pentru România, se află la Bucureşti în perioada 25 septembrie – 4 octombrie, pentru analiza anuală a economiei româneşti.

La finalul vizitei, este de aşteptat ca misiunea FMI să susţină o conferinţă de presă.

Marţi, delegaţia FMI s-a întâlnit cu membrii comisiilor parlamentare de buget-finanţe, conform Agerpres.

Consultările constituie un exerciţiu de supraveghere care este obligatoriu pentru toate statele membre. Scopul consultărilor în baza Articolului IV este examinarea situaţiei financiare şi economice la nivel naţional şi formularea unor recomandări generale referitoare la politicile monetare, politicile financiare şi economice de urmat pentru asigurarea stabilităţii şi a unei evoluţii pozitive la nivelul economiei. Pe baza constatărilor preliminare ale acestei misiuni, echipa elaborează un raport care, odată aprobat de conducere, va fi prezentat Comitetului Executiv al FMI spre discutare şi aprobare.

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a atras atenţia pe 26 septembrie asupra avertizărilor transmise de FMI referitoare la reducerea deficitului bugetar şi la măsurile suplimentare pe care trebuie să le ia România pentru combaterea evaziunii.

Sursa: Realitatea din AUR

Articolul precedentSondaj Avangarde. Primul partid în intențiile de vot. Toate calculele politice, date peste cap: se schimbă harta puterii
Articolul următorPrimarul PSD din Mioveni, reținut de DNA – Este acuzat că a cerut 30.000 de euro mită pentru o angajare într-un spital