George Simion, liderul AUR, a postat pe Facebook prima reacție privind demisia a Gabrielei Firea din fruntea Ministerului Familiei, fiind unul dintre primii oameni politici importanţi care au comentat decizia.

Cu toate acestea, George Simion nu a făcut nicio referire textuală la azilele groazei, ci a invocat PLX 145, adică proiectul de lege promovat de Gabriela Firea, despre care preşedintele AUR a declarat în numeroase rânduri că urmăreşte să despartă copiii de familii, anunță romaniatv.net.

”Dumnezeu nu doarme: autoarea PLX 145, Gabriela Firea, va rămâne fără minister!”, a scris Simion pe Facebook.

Reamintim că proiectul de lege PLX 145/2023 privind prevenirea separării copilului de familie prevede sprijinirea părinților care sunt în situații vulnerabile, alături de copiii lor, tocmai pentru a ca părinții să nu mai fie nevoiți sa dea copilul în plasament din cauza sărăciei. Totuși, la momentul la care Firea a anunțat public proiectul de lege, în spațiul public au apărut voci care acuzau că legea ar permite autorităților să ia mai ușor copiii de lângă părinți.

În urma dezvăluirilor privind azilele groazei din Voluntari, unde vârstnicii erau tratați inuman, a fost cerută demisia Gabrielei Firea, ministra Familiei, și a lui Marius Budăi, fost ministru al Muncii. Cel din urmă și-a dat demisia, însă Firea nu. Surse din interiorul PSD au declarat că Firea are la dispoziție până luni, 17 iulie, să își prezinte demisia. În caz contrar, PSD ar urma să îi retragă sprijinul politic.

Sursa: Realitatea din AUR

Articolul precedentBNR: Datoria externă totală a României, în creștere în 5 luni – A ajuns la 157 de miliarde de euro
Articolul următorMiron Mitrea: partidul Dianei Șoșoacă este cel mai bine plasat în rândul Opoziției, cu excepția AUR