George Simion a încercat să lămurească situația referitoare la banii pe care i-ar fi primit la nuntă și nu i-ar fi declarat în mod corect.

În plin scandal al „banilor de la nuntă”, care nu ar fi fost declarați corect, George Simion a ținut să precizeze că el a procedat regulamentar și că a declarat absolut tot ce a primit.

„Eu am declarat absolut tot ce am primit, că așa e normal. Sigur că da, eu am spus oamenilor care au spus că nu pot veni la nuntă, dar vor să doneze sume de bani, că pot face acest lucru în contul fundației, nu în numele meu personal. Și s-au adunat în acel cont, al fundației, undeva la câteva mii de lei. Restul, ce a rămas mâncare, băutură, am donat totul”, a explicat Simion, la România Tv.

Liderul AUR a mers mai departe cu raționamentul și a explicat că, de fapt, totul a plecat de la faptul că USR a susținut că a rămas cu banii de la nuntă, deși în realitate în declarația de avere este vorba despre cheltuielile făcute de George Simion pentru nuntă.

„USR a spus că am rămas cu banii, dar ei au uitat să se uite la conturi, la banii numerar, la bogății. Noi avem în cont cam 5000 de euro, ceva de genul acesta. Nu ar fi fost o problemă să fi avut banii ăștia, după nuntă, dar nu s-a întâmplat așa. Dacă era așa aș fi declarat, fără nicio problemă”, a spus declarat George Simion.

Chestionat de Victor Ciutacu despre o posibilă verificare a conturilor, să nu existe nicio suspiciune de spălare de bani, Simion a răspuns imediat, în stilul caracteristic.

„Știu că e o practică pentru unii să facă nunți pentru a spăla bani. Nu e cazul nostru. Aștept pe toată lumea să îmi găsească banii”, a precizat președintele Aur.

Sursa: Realitatea din AUR

Articolul precedentPreședintele CNC al AUR, Claudiu Târziu, critică secretomania din spatele întâlnirii premierului Marcel Ciolacu cu conducerea companiilor OMV și Petrom
Articolul următorOMV Petrom a dat în JUDECATĂ România la Curtea Internațională de Arbitraj