Copreședintele AUR, George Simion, susține că ultimul comunicat al Bisericii Ortoxe Române, prin vocea lui Vasile Bănescu, nu este unul valabil. În respectivul comunicat Biserica Ortodoxă se delimita de lupta politică, mai ales că partidul AUR a fost asociat cu Biserica Ortodoxă.

„L-ați văzut pe site-ul Patriarhiei? Nu există. A fost elucubrant. A fost pe un grup de Whatsapp. A folosit cuvinte sofisticate, fără să ne indice clar partidul AUR”, a spus George  Simion, la un post TV.

BOR, prin purtătorul de cuvânt Vasile Bănescu, se delimitează de orice alăturare cu factori politici.

Pasaj din comunicat: „Ispita unirii lor conduce inevitabil la edulcorarea religiei și la butaforizarea politicii, ambele efecte fiind profund dăunătoare sănătății organismului social. Amestecarea lor nătângă a făcut deja prea multe victime în istorie, inclusiv în cea românească, și orice încercare de transgresare a graniței dintre ele s-a dovedit constant sortită eșecului moral și toxicului exces populist.”

Sursa: Realitatea din AUR

Articolul precedentLegile Puterii, ora 20:50 – Gabriela Firea: cum vor fi protejați copiii și vârstnicii de sărăcie?
Articolul următorComunicat Realitatea Media: Trustul nostru NU va ceda NICIODATĂ presiunilor de ȘANTAJ. Bogdan Muzgoci va fi ACȚIONAT ÎN JUDECATĂ pentru MINCIUNILE aruncate în spațiul public