Liderul AUR George Simion acuză actualul guvern că are o înțelegere cu mafia gunoaielor și că acceptă ca țările mari din UE să aducă gunoiul în țara noastră pentru că aici taxele de depozitare sunt mai mici. Simion spune că AUR a inițiat o lege care să descurajeze aceste parctici.

„Baronul portocaliu, ajuns galben acum, de Suceava, domnul Flutur. Toata Bucovina este distrusa, jumatate din forta de munca de acolo lucreaza in strainatate. In Bucovina singurele firme care contribuie la buget sunt cele austriece, care stim cu ce se ocupa. Asta este Bucovina turistica, in Pasul Mestecanis ditamai groapa turistica. Nici nu functioneaza si, daca nu va functiona, romanii vor da banii inapoi, va trebui sa ne imprumutam. In momentul asta avem groapa de 7 milioane de euro, muntele ras, si nu este singura situatie din tara.

Intre timp ni se trimit gunoaie, pentru ca depozitarea lor in Italia este 500 de euro, iar la noi costa 14 euro. Ele sunt arse in fabrici de ciment, care nu ar avea voie sa arda decat materiale prietenoase cu mediul. Am propus o lege care sa pedepseasca aceste practici, sa vedem daca o vor vota domnii Dan Barna si Taczos Barna.

Dar senzatia noastra este ca acest guvern este mana in mana cu aceasta mafie a gunoaielor. Inchidem minele, romanii trebuie sa mearga la cules sparanghel, iar noi ardem gunoaie”, a declarat George Simion, în emisiunea moderată de Victor Ciutacu la România TV.

Sursa: Realitatea din AUR

Articolul precedentCondamnat pentru violențe, fostul deputat AUR Mihai Lasca va merge la CEDO
Articolul următorIa pastila SRS! Koveși peste Ghinea