În urma tragicului incident în care un șofer român de TIR a fost atacat mortal într-o parcare de camioane din Franța, eurodeputatul Dan Motreanu(PNL,PPE) a interpelat autoritățile franceze în legătură cu siguranța acestor zone.

Ministrul francez de interne i-a comunicat că au fost luate următoarele măsuri:

  1. S-a introdus un sistem de securizare a parcărilor pentru șoferii de camioane din zona respectivă prin patrulare periodică, contact cu conducătorii auto și supraveghere sub acoperire.
  2. Furturile de marfă din camioane vor fi urmărite penal în mod sistematic, prin intermediul unui birou central specializat al jandarmeriei naționale capabil să intervină pe întreg teritoriul.
  3. Transportatorii sunt încurajați să semnaleze forțelor de ordine transporturile de mărfuri sensibile pentru a preveni furturile de marfă din camioane.

De asemenea, autoritățile franceze solicită cooperare polițienească la nivel european pentru a combate mai bine criminalitatea în general și pentru a preveni agresiunile contra șoferilor de camioane, transmite Dan Motreanu într-un mesaj postat pe Facebook.

 

 

Sursa: Realitatea de Ialomita

Articolul precedentCulisele statului paralel | Dezvăluiri incendiare despre șeful SPP – Lucian Pahonțu, mai tare ca Băsescu și Iohannis
Articolul următorGeorge Simion aduce minerii la București: ”Îl dăm jos pe Florin Cîțu, iar apoi o să urmeze Klaus Iohannis”