Deputatul AUR Dan Tanasă a afirmat, miercuri, că formaţiunea pe care o reprezintă doreşte ca autorităţile statului român să ia atitudine şi în privinţa afişării unor simboluri “separatiste” sau “secesioniste”, susţinând că afişarea unor bannere inscripţionate “Basarabia e România” şi “Kosovo este Serbia” nu pot fi catalogate în niciun fel gesturi „extremiste sau golăneşti”, conform Agerpres.

“Vrem să semnalăm un nou episod din domeniul acesta hilar în care adversarii noştri politici şi o parte a mass media încearcă să lipească incidentele care ar fi avut loc la meciul România – Kosovo, în care mai mulţi membri ai galeriei au afişat şi au scandat două mesaje: “Basarabia e România” şi “Kosovo este Serbia”. Încercări ridicole ale presei din nou de a cataloga AUR ca fiind extremist, cu gesturi golăneşti. În realitate, dincolo de faptul că “Basarabia e România” este crezul nostru politic, pentru care preşedintele George Simion militează de peste 20 de ani, “Basarabia e România” este şi un adevăr istoric, pe care şi cei mai slabi cercetători şi profesori de istorie îl susţin. Nu poate fi contestat de nimeni”, a declarat deputatul AUR, într-o conferinţă de presă.

Totodată, susţine Tanasă, “Kosovo este Serbia” este un adevăr pe care şi l-a asumat statul român, prin politică oficială publică în acest moment.

“România, la fel ca şi Spania, nu recunoaşte Kosovo. Ca atare, afişarea unor bannere cu inscripţia “Kosovo is Serbia” şi “Basarabia e România” nu sunt şi nu pot fi catalogate în niciun fel ca gesturi extremiste sau golăneşti, decât poate de cei rău intenţionaţi sau de către cei ticăloşi. Ne dorim aceeaşi unitate de măsură şi în cazul afişării unor simboluri separatiste, secesioniste, cum ar fi steagul aşa-zisului ţinut secuiesc, intonarea unor imnuri separatiste, secesioniste, pe stadioanele din România. (…) Ne dorim ca autorităţile să fie la fel de energice şi de atente şi la astfel de detalii. (…) Aceste mesaje sunt fireşti, este ca şi cum ai afişa mesaje “Afară este cald”. Este exact acelaşi lucru”, a transmis parlamentarul AUR.

Preşedintele AUR, deputatul George Simion, a continuat cu mesajul conform căruia “statul român respectă integritatea teritorială a Serbiei”.

“Reconfirmăm partenerilor noştri sârbi faptul că statul român, prin toate instituţiile sale, respectă integritatea teritorială a Serbiei, inclusiv Kosovo şi Metohia (…) România recunoaşte integritatea teritorială a Serbiei, iar Kosovo este parte a Serbiei”, a afirmat Simion, care a adăugat că în timpul meciului de marţi seara “a dormit”.

Sursa: Realitatea din AUR

Articolul precedentDeputații au adoptat legea incitării la ură. Câți ani de închisoare sunt prevăzuți pentru astfel de manifestări
Articolul următorGeorge Simion: „Noi trebuie să învăţăm ce înseamnă echipă, ce înseamnă familie, ce înseamnă naţiune. Doar aşa o să putem avea o ţară şi mâine”