Co-preşedintele AUR Claudiu Târziu, afirmă că, în opinia sa, Călin Georgescu nu poate fi susţinut nici pentru funcţia de preşedinte de onoare al AUR, nici pentru cea de prim ministru din partea AUR. Târziu susţine că prestaţia lui Călin Georgescu nu l-a „convins” şi critică apariţiile sale publice, fiind de părere că acesta nu are soluţii.

Claudiu Târziu a  povestit duminică, în emisiunea Insider Politic, de la Prima TV, că îl cunoaşte pe Călin Georgescu de 15 ani, dar că nu au avut relaţii apropiate. Acesta a mai spus că şi în 2015 Călin Georgescu i-a cerut susţinerea pentru funcţia de prim-ministru, iar atunci cei doi au avut o discuţie despre care Târziu spune că nu l-a „convins”, pentru că Georgescu nu avea soluţii la nişte probleme”. El e de părere că nici acum Georgescu nu are soluţii şi reclamă că acesta „nu a spus niciun cuvânt bun despre AUR până acum două-trei luni”.
Târziu l-a criticat pe Georgescu pentru afirmaţiile acestuia cu privire la mareşalul Ion Antonescu, spunând că Georgescu nu poate fi preşedinte de onoare al AUR, aşa cum a propus un parlamentar al partidului, luna trecută.
„Prestaţia publică a domniei sale, afirmaţiile pe care le-a făcut, cum să spun eu, şi apoi… lipsa de răspunsuri profesionale pe care a dovedit-o ne-au convins că ar fi bine mai degrabă să retragem această… Pe mine personal m-a convins că nu poate fi susţinut în calitate de preşedinte de onoare, cum fusese propus la un moment dat. (…) Cred că ele (declaraţiile lui Georgescu – n.r.) contează, desigur, pentru că deja era încărcat simbolic cu o anumită poziţie la vârful partidului şi din acest punct de vedere da, orice spui, poate să afecteze partidul. (…) Nu a ştiut să răspundă la o întrebare care viza istoria noastră recentă, o întrebare pe care putea să o respingă dacă nu era pregătit să răspundă, cea cu privire la mareşalul Ion Antonescu care este sub incidenţa unei legi penale”, spune Târziu.
Co-preşedintele AUR mai spune că din punctul său de vedere Georgescu nu mai poate fi premier din partea AUR, dar subliniază că decizia va aparţine partidului.
Preşedintele de onoare propus de AUR, Călin Georgescu, a afirmat, după ce i-a plasat pe Corneliu Zelea Codreanu şi Ion Antonescu între eroii neamului, că ”toţi au făcut şi fapte bune şi altele mai puţin bune”. ”Istoria a fost mistificată”, susţine Georgescu, precizând că este rolul istoricilor să dovedească acest lucru.

Sursa: Realitatea din AUR

Articolul precedentKlaus Iohannis a discutat cu Joe Biden CRIZA de la graniță: Cum se pregătește România
Articolul următorAUR continuă protestele în țară. Sute de susținători au ieșit în stradă sătui de facturile uriașe