Decizia Guvernului de a introduce certificatul digital COVID pe teritoriul României este “ilegală” şi poate fi atacată în instanţă, susţin reprezentanţii Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR).

“Exerciţiul unor drepturi sau al unor libertăţi poate fi restrâns numai prin lege. Legea este un act normativ care emană de la organul legislativ al statului, adică de la Parlament. În nicio interpretare juridică, hotărârea Guvernului nu ţine loc de lege. Este limpede ca lumina zilei: Cîţu a adoptat o hotărâre eminamente anticonstituţională şi îi îndemnăm pe români să o anuleze în instanţă”, declară senatorul Claudiu Târziu, copreşedinte al AUR, într-un comunicat transmis AGERPRES.

La rândul său, deputatul George Simion, copreşedinte al AUR, afirmă că prin introducerea “aşa-numitului” certificat verde digital se încearcă o segregare pe criterii sanitare.

“Guvernul Cîţu încalcă flagrant Constituţia şi legile ţării, substituindu-se Parlamentului. Mai mult, prin introducerea aşa-numitului certificat verde digital se încearcă o segregare pe criterii sanitare, inadmisibilă din punctul nostru de vedere. Deţinerea unui certificat de vaccinare nu ar trebui să fie o condiţie prealabilă pentru exercitarea dreptului la liberă circulaţie, iar eliberarea acestuia nu ar trebui să ducă la discriminare. Deja s-a ajuns foarte departe: se iau decizii nelegale şi peste capul românilor”, potrivit lui Simion.

Sursa: Realitatea din AUR

Articolul precedentVlad Voiculescu: „Suntem în plin val 4, dar ni se recoamndă să jucăm golf”
Articolul următorGeorge Simion: ”Cîțu folosește resursele din bugetul public pentru a-și cumpăra voturile în văzul tuturor”