Senatorul AUR Claudiu Târziu a criticat, luni, propunerile Guvernului Ciolacu privind modificarea taxării şi impozitării, susţinând că reforma aparatului bugetar ar fi un pretext pentru “a lovi, din nou, în mediul privat, în toţi românii care produc plusvaloare”.

“Ce vrea Ciolacu să facă? Vrea să se prefacă, nu-i aşa, pentru că toată lumea asta aşteaptă de la un Guvern responsabil, că reformează aparatul bugetar, dar nu o face. Foloseşte această prefăcătorie doar ca pretext pentru a lovi, din nou, în cei care ţin în picioare bugetul naţional, care ţin în picioare statul naţional, adică în mediul privat, în profesiile liberale, în toţi oamenii care produc plusvaloare, în toţi românii care fac posibilă existenţa acestei ţări. De ce vrea să facă lucrul acesta? Pentru că nu este în stare să producă banii necesari pentru funcţionarea statului în mod inteligent şi prin metode care să ducă la producţie, ci doar prin suprataxare, supraimpozitare. (…) Ce concluzie tragem de aici: nu există niciun fel de responsabilitate la nivel guvernamental, nu există niciun fel de viziune, nu există niciun fel de soluţie şi, mai ales, nu există nicio intenţie de cooperare cu alte părţi ale societăţii româneşti care sunt în stare să ofere soluţii”, a afirmat Târziu, la o conferinţă de presă organizată în faţa sediului Guvernului.

El a făcut apel la dialog şi înţelepciune, menţionând că a adresat o solicitare scrisă premierului Marcel Ciolacu pentru a invita AUR şi a discuta privind măsurile care trebuie luate.

“Suntem gata să mergem la o discuţie aplicată cu Guvernul, cu specialişti din Guvern, cu premierul Ciolacu şi cu cine mai crede domnia sa de cuviinţă, pentru a le explica de ce măsurile noastre sunt cele corecte, de ce măsurile noastre sunt cele aşteptate şi nu cele pe care le preconizează domnia sa cu întregul Cabinet. Sper, din toată inima, că apelul nostru la dialog şi la înţelepciune să fie luat ca atare şi să i se dea curs de către domnul premier Ciolacu şi în egală măsură de partenerii liberali ai domniei sale din Guvern, în frunte cu domnul general Ciucă. Aşteptăm să fim invitaţi la o astfel de astfel de discuţie. De altfel, noi am depus o propunere în acest sens în mod scris chiar astăzi şi aşteptăm să fim invitaţi la o discuţie să găsim cele mai bune soluţii pentru România, pentru că Guvernul Ciolacu nu guvernează pentru PSD, nu guvernează pentru clienţii lui politici, nu guvernează pentru multinaţionale, guvernează pentru România şi pentru români sau cel puţin asta ar trebui să facă. Măcar să dea senzaţia de bună credinţă, dacă nu este de bună cuviinţă”, a concluzionat Claudiu Târziu. 

Sursa: Realitatea din AUR

Articolul precedentIoana Ramona Bruynseels (AUR): PSD și PNL vor distruge clasa de mijloc prin ordonanța austerității
Articolul următorAUR va avea consultări cu lideri ai principalelor confederaţii patronale privind propunerile de soluţii care vor fi prezentate Executivului