Călin Georgescu – propunerea de premier a AUR și un apropiat al formațiunii politice a declarat, duminică seara, în emisiunea „Culisele Statului Paralel”, la Realitatea PLUS, că România este „un stat sărac, slab și înapoiat astăzi”.

„România a avut în ultimii 32 de ani o retragere masivă din istorie în sensul în care nu mai are niciun cuvânt de spus pe plan internațional. Este un stat sărac, slab și înapoiat astăzi. Ideea este că toate temele mari, nemaivorbind de pozițiile mari pe care le-a avut, nu le mai are. În partea de agricultură, industrie, utilaje.

Noi ne-am pierdut starea de a fi. Întrebarea e cum s-a întâmplat. Am convingerea că a fost un sabotaj astfel încât România nu mai produce nimic. Este doar extracție și consum.

Am auzit foarte des că România este colonie. În colonie ai câteva drepturi. Și sfatul bătrânilor poate să fie, însă ținând cont de această divizie, ultim element divizia 101, care nu a mai ieșit din garnizoană de 100 de ani, consideră că România este un retro aflat sub ocupație americană administrată prin decizii care nu se mai iau la București, ci la Washington și la Bruxelles. Asta este situația”, a spus Călin Georgescu, la Realitatea PLUS.

 

Articolul precedentMiron Mitrea, despre revenirea în politică a lui Gabriel Oprea: „Am lucrat cu el, e un politician de cuvânt”
Articolul următorRomânii, cei mai săraci din Uniunea Europeană. Costul vieții a crescut cu 15%