În programul de guvernare propus de AUR pentru campania electorală este prevăzută și o insulă artificială în Marea Neagră, asemeni celor din Dubai.

Dacă ajunge la guvernare, Partidul AUR face promisiuni desprinse din filme SF. Reprezentanții partidului promit că vor construi insule artificiale cum sunt cele din Dubai, chiar în largul Mării Negre. Vorbim despre un program care a născut deja zeci de controverse în spațiul public, partidul condus de George Simion fiind singurul care deja și-a anunțat programul de guvernare în contextul alegerilor electorale. 

AUR promite în programul de guvernare că va construi insule și peninsule artificiale la Marea Neagră, după modelul celor din Dubai.

“Susținem realizarea de insule și peninsule artificiale prin acceptarea de investiții private în zona Mării Negre (precum în Dubai)”, scrie în programul AUR de guvernare.

Aceasta este singura frază care vorbește despre investiții imobiliare la Marea Neagră. Nu este oferit niciun alt detaliu.

“Se discută să se facă o insulă, pur și simplu, în mare, cam cum e în Dubai. Și să vină investitori, cine o putea, cum o putea, și să se permită să se facă acest… ca un fel de cartier foarte interesant în largul mării. Chiar s-a vorbit, erau niște băieți cu mai multe investiții în Constanța, care spuneau că este realizabil.

Cineva a venit cu o propunere, deocamdată este la stadiul de propunere. Eu nu știu cine ar avea proiectul concret. Noi am vorbit la nivel de Constanța cu oameni de afaceri din Constanța. Asta ați putea să rețineți: este la nivel de idee, dar avem oamenii care ar putea implementa acest proiect. Avem certitudinea că există cineva care să-l facă”, a spus Evghenia Aelenei, senator AUR de Constanța.

 
 
 

Sursa: Realitatea din AUR

Articolul precedentClaudiu Târziu: AUR nu este antieuropean şi nici împotriva Uniunii Europene, ci este contra “tendinţelor ideologice tot mai pronunţate ale actualei Comisii Europene
Articolul următorAUR: Desfiintarea pensiilor speciale a fost făcută de PSD şi PNL astfel încât “să pice la CCR”