Alianța pentru Unirea Românilor își exprimă dezamăgirea față de faptul că, prin decizia premierului Cîțu de a-l demite pe Octav Bjoza din funcția în care îi reprezenta pe deținuții politici anticomuniști, statul român transmite cetățenilor săi și lumii întregi că demnitatea, curajul și verticalitatea morală nu sunt lucruri care să merite a fi promovate și onorate.

„Gestul premierului PNL de a-l demite pe singurul anticomunist autentic din aparatul guvernamental arată care este adevărata culoare a coaliției de guvernământ: roșul aprins, al tancurilor sovietice, bolșevice.

Octav Bjoza este un adevărat erou al României, un om cu care orice Guvern al României ar trebui să se mândrească. Diferența esențială dintre Octav Bjoza și Cîțu este că în timp ce Octav Bjoza s-a jertfit pentru țară, actualii guvernanți sacrifică țara pentru interesele lor.

Duplicitatea guvernanților este stupefiantă. Chiar dacă au condamnat verbal sinistrul experiment comunist, PNL și președintele Johannis nu au ezitat să decapiteze conducerea IICCMER, instituția care investiga crimele odiosului regim, iar acum să-l arunce la coș pe singurul reprezentant al demnității naționale din Guvern, pe Octav Bjoza”, au declarat reprezentanții AUR într-un comunicat de presă.

„AUR este și va fi alături de foștii deținuți politici, de cei care au luptat pentru demnitatea și întregirea Țării și va face totul pentru ca memoria lor și a celor care s-au opus deschis comunismului să fie onorată de generațiile viitoare, pentru ca acestea să știe că în România s-a luptat și s-a murit pentru Libertate!” a declarat George Simion, copreședintele AUR.

Octav Bjoza, preşedintele AFDPR, a fost demis din funcția subsecretar de stat la Secretariatul de stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989. Decizia semnată de Florin Cîţu a fost publicată în Monitorul Oficial.

Sursa: Realitatea din AUR

Articolul precedentPremierul Cîțu despre motivul demiterii lui Octav Bjorza: ”Un gest periculos pentru valorile democratice”
Articolul următorCHECK-IN. Depășiri record la poluare, în Capitală. Substanțe cancerigene în aer