Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) îi cere președintelui Iohannis să îl grațieze pe Matei Strugurel, primul român condamnat pentru zădărnicirea combaterii bolilor, în condițiile în care omul nu numai că a avut rezultat negativ la testul de COVID-19, dar are și un handicap psihic.

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) cere Consiliului Superior al Magistraturii să se sesizeze din oficiu cu privire la posibile abateri disciplinare în legătură cu modul în care Curtea de Apel Ploiești a instrumentat și soluționat cauza penală avându-l drept subiect pe cetățeanul român Matei Strugurel, afectat de un handicap psihic. De asemenea, AUR solicită președintelui Klaus Iohannis să acorde neîntârziat grațierea individuală lui Matei Strugurel, se arată într-un comunicat de presă emis duminică.

„Matei Strugurel, cetățean român cu handicap psihic, care, până la vârsta de 21 de ani, a fost în grija statului, a fugit din spital înainte ca medicii să afle rezultatul testului COVID. Testul era negativ. Sărmanul om declarase că i-a fost frică să nu ia COVID din spital, el fiind și bolnav de TBC. Procurorii i-au deschis dosar penal, iar ce a urmat, depășește puterea noastră de înțelegere. Este rolul CSM, prin Inspecția Judiciară, să verifice ce s-a întâmplat în acest caz halucinant”, a declarat deputatul George Simion, copreședinte AUR.

„Un amărât a fost condamnat pe nedrept la un an de închisoare pentru zădărnicirea combaterii bolilor, revoltând opinia publică din România. Mai mulți juriști susțin că în acest caz au fost săvârșite erori de la un capăt la altul al cercetării și procesului. Atât circumstanțele personale, cât și lipsa consecințelor reale ale faptei impuneau renunțarea la urmărirea penală a acestui biet om. Atragem atenția că este nevoie de o reformă reală a sistemului judiciar, care să facă Dreptate pentru România și pentru români”, a subliniat și senatorul Claudiu Târziu, co-președinte AUR.

 

Sursa: Realitatea din AUR

Articolul precedentElisabeta Lipă, mesaj dur pentru Cătălin Drulă: Îi mulțumesc că nu mi-a răspuns la telefon
Articolul următorDemisie supriza in AUR: ”Am fost dezamăgită să constat că…”