Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) sper să crească în continuare în sondaje și să ajungă în turul II al alegerilor prezidențiale din 2024. Nu este însă clar cine va fi candidatul AUR la Președinția României.

În vreme ce simpatizanții îi cer lui George Simion să își asume o candidatură, acesta dezvăluie că există o listă scurtă de oameni care putea fi susținuți de AUR în cursa prezidențială.

La nunta sa organizată în comunca vâlceană Măciuca și transmisă în direct de România TV, George Simion a vorbit și despre posibilii candidați ai AUR la alegerile prezidențiale din 2024. Potrivit lui Simion, partidul său i-ar putea susține pe:

– Mircea Diaconu – actor, fost ministru al Culturii și fost europarlamentar, fost candidat independent la președinție, susținut de ALDE și Pro România în 2019;

– Cristian Terheș – fost preot, europarlamentar ales din partea PSD și trecut ulterior la PNȚCD;

– Cristian Diaconescu – fost președintele PMP, fost ministru de Externe în Guvernul Boc (UNPR), fost ministru al Justiției în Guvernul Năstase (PSD), fost consilier prezidențial al președintelui Traian Băsescu;

– Eugen Teodorovici – fost senator PSD, fost ministru de Finanțe în Guvernele Ponta și Dăncilă.

„Legat de alegerile prezidenţiale, AUR va da candidat în turul doi şi e important să alegem bine. Important e să mergem până la capăt şi să dăm ţării preşedinte român. Lideri politici mari nu au fost la nuntă, treaba lor, mai bine într-un fel, eu i-am invitat”, a spus preşedintele AUR, George Simion, sâmbătă, la Antena 3, în direct de la nunta sa, unde nuntașii i-au cerut să candideze la Președinția României.

„În 2023 noi vom avea alegeri preliminare pentru candidatul AUR la funcţia de preşedinte. Sunt foarte mulţi: Mircea Diaconu, Cristian Terheş, Cristian Diaconescu, Orlando Teodorovici. Am dat nişte nume care ar trebui să candideze, nu trebuie să fie membri AUR, oamenii ăştia nu sunt membri AUR. Să vedem pe cine susţinem, cu susţinerea noastră or să intre în turul 2. Nu trebuie decât să dovedească faptul că e un bun român”, a declarat George Simion pentruun post TV.

Sursa: Realitatea din AUR

Articolul precedentNuntă cu cântec. Sponsorii grei, „secreți”, din spatele AUR și unde ajung banii dați pentru George Simion – Dezvăluiri explozive
Articolul următorA murit Mihail Gorbaciov, ultimul președinte al URSS, înaintea căderii Cortinii de Fier