10 Mai 1866 este ziua în care Carol I a sosit la Bucureşti şi a început cea mai lungă domnie din istoria României, iar la 10 Mai 1877 a făcut declaraţia istorică de independenţă faţă de Imperiul Otoman, a declarat, luni, în plenul Senatului, senatorul AUR Sorin Lavric, potrivit agerpres.ro.

“Ce înseamnă 10 Mai? Mai întâi, 10 Mai 1866 este ziua în care Carol I a sosit în Bucureşti, a început atunci o domnie, cea mai lungă din istoria României. Pe 10 Mai 1877, Carol I, alături de ministrul de Externe Kogălniceanu, a făcut acea declaraţie istorică de independenţă faţă de Imperiul Otoman, declaraţie urmată imediat de războiul de doi ani pentru căpătarea propriu-zisă a independenţei. Şi apoi, peste patru ani, România devine Regat, tot pe 10 Mai, 1881. Atunci, Carol I a fost încoronat pe Dealul Mitropoliei, a fost uns drept Rege de către doi mitropoliţi, pentru că atunci România nu avea instituţia Patriarhiei”, a precizat Lavric.

Sursa: Realitatea din AUR

Articolul precedentIa pastila SRS. Guvernul îi iartă pe bunii platnici
Articolul următorLiderul AUR, George Simion: ”Domnul Barna face ca celălalt Barna din Guvern, vinde pielea ursului din pădure”