„Nu putem să lucrăm cu A.U.R. (…) vă spun cu toată sinceritatea, nu ne vom bloca în negocieri și nu se va pune problema să luăm A.U.R. Exclud o asemenea variantă,” a declarat deputatul PNL, Cristian Băcanu, la „Legile Puterii.”

„Nu este o ipoteză de lucru. Este exclus,” a subliniat și Simona Spătaru, senator USR-PLUS, prezentă în cadrul aceleiași emisiuni.

Întrebarea despre colaborarea cu Alianța pentru Unirea Românilor a venit în contextul în care negocierile pentru desemnarea unui guvern de către coaliția de centru-dreapta sunt într-un impas. PNL a avansat două variante de negociere: Ludovic Orban-premier și Florin Cîțu-președinte al Senatului, sau Ludovic Orban-președinte al Camerei Deputaților și Florin Cîţu-premier. La rândul lor, cei din USR-PLUS au enunțat două variante, potrivit unor surse. Una dintre variante este ca Florin Cîțu să fie premier, șefia Camerei Deputaților să revină USR, iar cea a Senatului, PNL. Cealaltă ar fi ca Dacian Cioloș să devină prim-ministru, iar  șefia Camerei Deputaților și a Senatului să revină PNL.

Sursa: Realitatea de Bucuresti