Alianța pentru Unirea Românilor a anunțat că inițiază demersurile pentru elaborarea unui pachet legislativ care să limiteze reprezentarea sau promovarea LGBTQ+ și a schimbării de sex în rândul minorilor. Astfel, spune George Simion, AUR este consecventă cu pozițiile exprimate recent, când și-a manifestat susținerea față de măsurile similare adoptate de guvernul de la Budapesta și a anunțat că se opune sancționării Ungariei de către Comisia Europeană.

„Peste 98% dintre membrii și simpatizanții noștri susțin necesitatea implementării urgente a unei astfel de legislații, menite să apere copiii din grădinițe și școli. Prin acest demers suntem consecvenți cu pozițiile exprimate recent, de sprijinire a măsurilor similare adoptate de guvernul de la Budapesta, urmând să avem consultări și cu ceilalți parteneri conservatori din Europa”, a declarat deputatul George Simion, copreședinte AUR.

La rândul său, Claudiu Târziu a subliniat că AUR susține familia și valorile creștine.

„Activiştii LGBTQI nu au ce căuta în școlile și în grădinițele din România. Vrem să ferim copiii românilor de expunerea la o propagandă nepotrivită pentru vârsta lor”, a explicat senatorul Claudiu Târziu.

La începutul verii, Ungaria a adoptat un pachet legislativ similar, cu măsuri care interzic promovarea LGBTQ+ în școli și în programele televizate pentru minori. Cu toate acestea, actul normativ a alimentat tensiunile dintre Budapesta și Bruxelles, fiind și motivul unor contre între autoritățile bavareze și cele ungare cu ocazia EURO 2020.

În acest context, Viktor Orban a anunțat că la nivel național va fi organizat un referendum pe acest subiect până la jumătatea lui 2022.

„Parlamentul European și Comisia Europeană vor să lăsăm activiștii și organizațiile LGBTQ în grădinițe și școli. Ungaria nu dorește asta. Aici (pe acest subiect, n.r.) birocrații de la Bruxelles nu au nicio treabă, indiferent ce vor face nu vom lăsa activiștii LGBTQ printre copiii noștri”, afirma oficialul ungar.

Sursa: Realitatea din AUR

Articolul precedentCe cred românii despre lupta internă din PNL și cui dau cele mai multe șanse la șefia partidului
Articolul următorA guverna sau a nu guverna!- SONDAJ INSOMAR